MEB Öğretmen Akademisi Yolda

Mİlli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, stajyer öğretmen uygulamasıyla ilgili, "Öğretmenlerimiz kendimşz yetiştireceğiz. Öğretmen Akademisi böyle bir ihtiyacın sonucu. " dedi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen '21'inci Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme' konulu konferans ve MAKÜ Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek işbirliği protokolü imza töreni dolayısıyla Burdur'da geldi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Müsteşar Yusuf Tekin, yeni dönemde 5 temel önceliklerinden birisinin öğretmen yetiştirme politikası olduğunu ve ilk adımlarını 2014 yılında attıklarını söyledi. Tekin, "Ama kamuoyunda Dershane Kanunu olarak bilindiği için sadece dershane ile ilgili kısmı çok tartışıldı" dedi.

MEB Müsteşarı Tekin: Çürük elmaları ayıklayacağız

'İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ORANDA ALALIM'

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Tekin, "Öğretmenlere çocuklarımızı emanet edeceğiz. O zaman öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili olarak yeni şeyler yapmak lazım, yeni adımlar atmak gerekir. Ve biz şu noktaya geldik; üniversitelerimiz alanlarında uzman gençler yetiştirsin, öğretmen demiyorum, gençler. Biz de bunlardan ihtiyaç duyduklarımızı, ihtiyaç duyduğumuz oranda alalım ve bunları öğretmen yapalım. Yani öğretmenimizi kendimiz yetiştirelim. Yine hükümetin eylem planında, reform paketinde yer alan Öğretmen Akademisi böyle bir ihtiyacın sonucu. Bunu üniversitelerle yapacağız" diye konuştu.

'BİR YILLIK DENEME SÜRECİ TANIMLADIK'

Stajyer öğretmen uygulamasının sebebini açıklayan Tekin, Karaman'da yaşanan olayı örnek göstererek, şöyle dedi:

"Bunun sebebi nedir? Niye böyle bir şey yapıyoruz sorusunun da cevabını vereyim. 1 milyona yakın personelimiz var Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde. Bir öğretmenimiz ya da bir personelimiz bir yanlış yapıyor, bütün öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı zan altında kalıyor. İşte Karaman'daki olayı hatırlayın. Bütün öğretmenler zan altında kaldı. Biz böyle olaylar yaşanmasın diye bunu yapmak için bir yıllık deneme süreci tanımladık. Bu sürecin sonunda bu türden yüz karası öğretmenler için tırnak içinde 'çürük elmaların' ayıklanacağı bir süreç öngördük. Ve bu tür çürük elmalar varsa ortaya çıkarsa hiç kimsenin çocuğunu onlara emanet etmeden sistemin dışına çıkarmayı arzu ediyoruz."

10 Nis 2016 - 21:58 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

MEMUR - ERKEN EMEKLİLİK YIPRANMA PAYINI ÇIKARTIN ÇÜRÜKLER HEMEN AYRILSIN HERKES RAHATLASIN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Nisan 21:58