MEB'de Büyük Paralel Temizlik Sinyali

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, KPSS'deki Paralel hırsızlık soruşturmasının yanı sıra bakanlığın başlattığı idari işlemlerin de sürdüğünü belirtti.

Eğitim alanında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Nabi Avcı , KPSS'deki hırsızlık soruşturmasına ilişkin, "Bizim çalışanlarımız içerisinden de bu faaliyetler içerisinde yer aldığı şüphesi ile gözaltına alınan 14 çalışanımızın olduğunu emniyet tespit etmiş, savcılık tespit etmiş. Onlarla ilgili savcılığın yürüttüğü çalışmanın dışında bizim de Bakanlık olarak başlattığımız idari işlemler sürüyor" dedi.

Bakan Avcı, "(KPSS'de usulsüzlük soruşturması) Bir tezgahın sonunda hedef kurumlardan bir tanesinin de Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu da biliyoruz. Savcılık soruşturması ve mahkeme sürecinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde bu tür yerleştirmelerin olduğu netleştirildikten sonra gereken işlemi hiç gecikmeden yaparız. Hepsini temizlemek gerekir o zaman. Yani kamudan uzaklaştırılması ve haklarında işlem yapılması gerekir" şeklinde konuştu.

03 Nis 2015 - 22:57 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.