MEB'den İngilizce ders saati açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), basında çıkan yabancı dile ağırlık verilmesi konusunda açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığından, 5'inci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı bir müfredata geçilebilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmanın, pilot bir uygulamayla başlayacağı, bakanlığın bu uygulamanın hayata geçebilmesi için gerekli altyapı ve tecrübeye sahip olduğu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, "16 bin öğretmen açığı var, 5. sınıflar nasıl İngilizce öğrenecek" başlığı ile yayımlanan habere ilişkin bir açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü belirtildi.

Beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı bir müfredata geçilebilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmanın, pilot bir uygulamayla hayata geçirileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımız bu uygulamanın hayata geçebilmesi için gerekli altyapı ve tecrübeye sahiptir. Hal böyleyken henüz pilot uygulaması yeni başlayacak bir çalışma için ne kadar öğretmen açığı olduğunu bugünden iddia etmek ahlaki olmadığı gibi doğru da değildir. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu gazetenin sistematik olarak sürdürdüğü tezviratlara ilişkin tekzip yayımlamaya devam edecektir."

22 Nis 2015 - 18:28 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.