MEB'den Öğrencilere “Siber Güvenlik Oyunu”

Erasmus Plus programı kapsamında hazırlanan, YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün de ortağı olduğu ve çalışmalarına 2014 yılında başlanan “Stratejik Ortaklıklar/ KA2”alanındaki “Siber Zorbalıkla Mücadele projesi tamamlandı.

Dört hareketlilik kapsamında tamamlanan proje, 9-16 yaş arasındaki çocukların internet ortamının güvenli kullanımını sağlamayı amaçlarken projenin hedef kitlesi arasında ebeveyn ve öğretmenler de yer alıyor. Proje kapsamında başlatılan literatür taraması ve ihtiyaç analizi doğrultusunda pedagog ve sosyologların da görüşleri alınarak söz konusu hedef gruplar üzerinde olumlu etkisi olacak üç adet çıktı geliştirildi.

Projenin birinci ürünü olan ve mobil uygulaması bulunan “Siber Güvenlik Oyunu”, senaryo, grafik ve kodlama çalışmaları YEĞİTEK tarafından yapıldı. İnternet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Siber Güvenlik Oyunu, EBA markette ve Google markette de yerini aldı.

Öğrenciler siber alemde daha güvende olacak

Bu uygulama, öğrencilere güvenli internet kullanımını oyun yolu ile aşılamayı hedeflerken siber alemde güvende olmalarını sağlayacak öğütler veriyor. Projenin ikinci ürünü olarak da; öğrenciler için bir el kitapçığı olan “HandbookforChildrenandTeenagers” hazırlanıp yayınlandı.

Bu kapsamda geliştirilen ve projenin bir diğer çıktısı olan “A GuidebookforParentsand Schools” ise, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik internet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Kitap konuyla ilgili ebeveyn ve öğretmenlere gerekli tavsiyeleri içindeki aktivitelerle birlikte sunuluyor. Esere projenin web sayfasından (becybersafe.org) e-kitap olarak ulaşılabiliyor. Bu sayede eserin çok uluslu bir platformda pek çok kitleye ulaşması hedefleniyor.

Proje ortakları arasında İngiltere, Norveç, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, İspanya ve Portekiz’in olduğu proje, Afyon İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edildi.

21 Eki 2016 - 03:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.