MEB'e kurumlar arası şube müdürü atanamaz

MEB'e kurumlar arası şube müdürü atanamaz

MEB'e kurumlar arası şube müdürü atanamaz
MEB'e kurumlar arası şube müdürü atanamaz
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Bursa 3. İdare Mahkemesi;

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il ve ilçe milli eğitim şube müdürü kadrolarına yapılacak atamaların görevde yükselme sınavında başarılı olma şartına bağlandığı, bu kadrolara öncelikle sınav sonucu başarılı olan personel arasından atama yapılması gerekliği açık olup ancak istisnai durumlarda, sınav sonucu söz konusu kadroların dolmaması, hizmetine ihtiyaç duyulan personel ve boş kadro bulunması halinde, "kurumlar arası nakil" yoluyla hizmetin aksamaması amacıyla personel atanabileceği sonucuna varılmıştır.

Bu durumda henüz görevde yükselme sınav sonuçları uyarınca boş kadrolara atama yapılmadan kamu yararı ve hizmet gerekleri ile yönetmelik hükümlerine aykırı olarak tesis edildiği anlaşılan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır."

Hükmü ile "Milli eğitime "kurumlar arası nakil" ile şube müdürü atanamaz" dedi.

23 Mar 2015 - 06:36 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.