Meclis'te 4 eski bakan için Yüce Divan oylaması

Yolsuzluk soruşturmasında adları geçen bakanlarla ilgili son sözü Meclis söyleyecek. Meclis Genel Kurulu'nda 4 eski bakan için "Yüce Divan" oylaması yapılacak.

Soruşturma Komisyonu'nun; Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'le ilgili "Yüce Divan'a göndermeye gerek yok" kararının ardından, gözler Meclis Genel Kurulu'na çevrilmişti.

YÜCE DİVAN İÇİN 276 OY LAZIM

17 Aralık soruşturmasında adları geçen bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin oylama bugün yapılacak. "Yüce Divan" kararı çıkması için 276 milletvekilinin oyu gerekiyor.

AK PARTİ 53 FİRE VERECEK Mİ?

Bu durumun iktidar partisinin 53 fire vermesi halinde gerçekleşebileceği anlamına geliyor. Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde, komisyona, şahısları adına altı milletvekiline ve o sırada görevde bulunsun veya bulunmasın hakkında soruşturma açılması istenen bakana söz verilecek. Bakanlar için süre sınırlaması olmayacak. Ancak daha önceki Soruşturma Komisyonu raporlarını inceleyen AK Parti kurmayları, geçmişte Yüce Divan'a gönderilmeme kararı alınan bakanların tamamın sınırsız konuşma hakları olmasına karşın bu haklarını kullanmadıklarını tespit etti. Bu yüzden 4 eski bakanın konuşma yapmaması ya da konuşma yapmak isteyen olursa 10 dakika ile sınırlı bir konuşma gerçekleştirmesi planlanıyor.

CHP-MHP-BDP YÜCE DİVAN ÖNERGESİ VERECEK

Muhalefet, "Bakanlar Yüce Divan'a gönderilsin" şeklinde önerge verecek. Bu durumda Genel Kurul, "Yüce Divan" oylamasına sahne olacak. Muhalefetin önergeleri üzerinde ayrıca konuşma olmayacak. 4 eski bakan için ayrı ayrı gizli oylamaya geçilecek.

20 Oca 2015 - 09:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.