Memiş: Aile Hekimlerine Nöbet, Sistemin Ruhuna Aykırı

Memiş: Aile Hekimlerine Nöbet, Sistemin Ruhuna Aykırı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, aile hekimlerinin kendi alanlarında görev yapması gerektiğini, acil servislerde nöbet tutturulmasının yanlış olduğunu söyledi. Aile hekimliği uygulamasının ruhuna ters uygulamaların aile hekimlerini küstüreceğini ve olumsuz etkileyeceğini belirten Memiş, nöbet ısrarından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Kanal A Haber’e konuk olan Metin Memiş, aile hekimlerine getirilen nöbet uygulamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Aile hekimliğinin, sağlıkta dönüşümün önemli ayaklarından biri olduğunu ifade eden Memiş, aile hekimlerinin önleyici ve koruyucu bir sağlık hizmeti sunması için bu projenin başlatıldığını kaydetti. Memiş, “Aile hekimliği uygulaması bizde yarım başladı. AB’deki kriterlerin yarısı bir rakamla başladık. 22 bin aile hekimi ile başladık, her aile hekimine de ortalama 3 bin 500 hasta düşüyor. Sistem tam olarak anlatılamadı.” şeklinde konuştu.

Aile hekimlerinin adli tıp nöbeti tuttuğunu, sağlık raporu verdiğini belirten Metin Memiş, bu ek yüklerin yanında şimdi de nöbet tutturulmak istendiğini belirtti. Nöbetin torba yasaya eklenmesi sürecinde de tepkilerini dile getirdiklerini dile getiren Metin Memiş, ‘aile hekimlerinden koruyucu sağlık hizmeti olarak ne isterseniz isteyin, ama nöbete sokmayın’ dediklerini hatırlattı. Bu şekildeki uygulamayla aile hekimlerinin küstürüldüğünü ve sistemin ruhuna zarar verildiğini ifade eden Memiş, bilinçli bir sağlık hizmetiyle vatandaşın bilinçlendirilmesini ve aile hekiminin kendi alanında çalışması gerektiğini kaydetti.

14 Ara 2014 - 18:46 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.