Memur-Sen Adana, Halep İçin Tek Yürek Oldu

Memur-Sen Adana, Halep için başlatılan 5 aşamalı yardım kampanyasının sonuncusunu 3 Ocak Salı günü Mobak un fabrikası önünde gerçekleştirdi.

image002-051.jpg
image001-052.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Memur-Sen Adana, Halep için başlatılan 5 aşamalı yardım kampanyasının sonuncusunu 3 Ocak Salı günü Mobak un fabrikası önünde gerçekleştirdi.

Halep için un yardımı kampanyasına büyük destek sağlayan Memur-Sen Adana, geçtiğimiz haftalarda Ulu Camii’nde düzenledikleri basın açıklamasında ifade edilen “Halep’e yol açın” kampanyası ile ilgili son aşamayı da gerçekleştirerek, Halep’e un tırlarını uğurladı.

Halep’e yardım kampanyasında Adanalılar ve STKlardan büyük destek aldıklarını belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer,

Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyamızı başlatmıştık. Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş, bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyordu. Bizler, MEMUR-SEN ailesi olarak, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri derneğine ilk aşamada Halep’e 81 tır un ulaştırmayı hedefledik ve elhamdülillah ulaştırdık. Ulu camii önünde yaptığımız gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasıyla bir farkındalık oluşturduk.

5 AŞAMALI EYLEM PLANI

Memur-Sen olarak 5 aşamalı eylem planı başlatıyoruz demiştik. İlk olarak, Memur-Sen Genel merkezimizde bir basın toplantısı düzenlendi ve yardım kuruluşlarına “81 tır un” yardımı için çağrıda bulunuldu. İkinci olarak, Cuma namazı sonrası Halep için gıyabi cenaze namazı kılarak basın açıklamasını, Memur-Sen ailesi olarak tüm illerimizde gerçekleştirdik. Üçüncü aşamada, 10 Aralık insan hakları gününde saat 11’de Memur-Sen Genel Merkezimizin düzenlediği İstanbul’da tünelden Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyüş ve basın açıklaması yaptık.

1104 TORBA UN YARDIMI

Dördüncü aşamada, Genel merkezimiz tarafından Uluslar arası kuruluşlar ve irtibatlı olunan tüm teşkilatlara ‘Duyarlılığa Çağrı Mektubu’ gönderildi. Beşinci aşamada ise; Yardım tırları ile birlikte ‘Halep’e yol açın!’ konvoyuna katılıp Adana'dan ve Türkiye’nin her tarafından Hatay'a ulaştık ve basın açıklaması yaparak, Cilvegözü sınır kapısında İHH ve diğer STK larla miting yaptık. Bugün de burada, toplanan un yardımlarını Halep’e uğurladık. Allah yardımcımız olsun, Halep’in yolları açık olsun.”Dedi.

Memur-Sen’in hazırladığı beş aşamalı eylem planına tüm Adanalılardan, sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Memur-Sen Adana, 3 Ocak Salı günü Mobak Un Fabrikası önünde düzenledikleri basın açıklamasının ardından, üyelerinden toplanan 1104 torba unu İHH Adana temsilcisine teslim etti ve un yüklü tırlar, Halep’e doğru uğurlandı.

03 Oca 2017 - 22:40 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.