Memur-Sen, FETÖ’cü Hainleri Mahkeme Önünde Protesto Etti

Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda başlayan 15 Temmuz hain darbe girişiminin çatı davası öncesi Memur-Sen üyeleri, FETÖ’cü hainleri mahkeme önünde protesto etti, şehit ve gazi ailelerine destek verdi.

Memur-Sen, FETÖ’cü Hainleri Mahkeme Önünde Protesto Etti
Memur-Sen, FETÖ’cü Hainleri Mahkeme Önünde Protesto Etti
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanet emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyor, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ diyoruz. Davamıza sahip çıkıyor, ‘Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın’ istiyoruz” dedi.

Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda başlayan 15 Temmuz hain darbe girişiminin çatı davası öncesi Memur-Sen üyeleri, FETÖ’cü hainleri mahkeme önünde protesto etti, şehit ve gazi ailelerine destek verdi.

Zalimlerle hesaplaşmak için buradayız

Memur-Sen Yönetim Kurulu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı ve “Zalime merhamet, vatana ihanet”, “Katil FETÖ, İşbirlikçi NATO” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “15 Temmuz akşamı 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah ile Anadolu’yu işgal etmeye kalkanlarla hesaplaşmak için buradayız. Dün olduğu gibi bugün de işgalcilerden, darbecilerden hesap sormak için Sincan’dayız. Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinden yönetilen ve emperyalizm tarafından desteklenen Fetullahçı Terör Örgütü, o hain gecede milli iradeyi hedef seçti. Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM olmak üzere, devlet kurumlarına ait binaları bombalayarak Anadolu’yu teslim almak istedi. Alamadı. Alamazdı da. Anadolu; Kızılırmak, Fırat nehri gibi sokaklara aktı, dünya tarihinde bir örneği görülmemiş şekilde işgalcileri canı pahasına püskürttü. Helikopterler, uçaklar, tanklarla terörün hâkim olduğu karanlık geceyi, millet inancıyla, kanıyla, duasıyla ve direnişiyle aydınlığa çevirdi. Millet; millî birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ’cüleri 12 saatte dize getirdi, onuru ve erdemi tercih etti. Millet yüzü emperyalizme, gönlü paraya dönük olanları yerle bir etti. Ve millet, zorbalara teslim olmak yerine zorlu bir mücadeleyi göğüsledi. Acizliği ve teslimiyeti kabul etmedi. Meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet şimdi hukuk önünde hesap sorulsun istiyor. Fetullahçı Terör Örgütü, kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin diyor” ifadelerini kullandı.

Tankları milletin üzerine sürenleri unutmayacağız

15 Temmuz gecesini unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurgulayan Yalçın, “Kurumlar içerisinde vesayet oluşturanları, işgal, darbe ve katliam emrini verenleri, ‘Ezin, yakın, vurun, acımayın’ diye talimatlar yağdıran apoletli teröristleri, tankları milletin üzerine sürenleri, alçak uçuşla alçakça katliam yapanları unutmayacağız. İşgal gecesini, katliamları ve apoletli teröristlerin hain eylemlerini ‘Tiyatro’ diyerek meşrulaştırmaya çalışanlar ile işgale destek veren küresel şer odaklarını da unutmayacağız. Unutmayacağız Şehit Ömer Halisdemir’i. Unutmayacağız şehitlerimizi. Unutmayacağız gazilerimizi. Cesaretlerini, ruhlarını ve vatanımızı bize emanet bırakan kahramanlarımızı unutmayacağız. Onların emaneti emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Onların inancı inancımızdır. Onların düşmanları ebedi düşmanlarımızdır. Unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyor, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ diyoruz. Davamıza sahip çıkıyor, ‘Zalimler en ağır şekilde cezalandırılsın’ istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyor, ‘FETÖ’nün üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden yargı önünde hesap sorulsun’ diyoruz. İnancımıza sahip çıkıyor, ‘Toplumsal ve inanç dokumuzu tahribat eden, İslam’ın temel ilkelerini hedef alan, din kisvesi altında örgütlenen terörist yapılanma tümüyle tasfiye edilsin’ istiyoruz. Adalet önünde, yargı önünde herkes eşittir. Bu ilkeden ödün verilemez. Altını çizerek belirtiyoruz: Adaletten kimse kaçırılamaz. Geçmiş darbelerin açtığı yaralar tümüyle sarılmamışken verilecek küçük bir taviz anlatılamaz, kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Darbeler parantezi tamamıyla kapatılsın

“Bedeli ne olursa olsun, geri adım atılmamalıdır” diyen Yalçın, hiçbir ayrımcılığın yapılmaması gerektiğini dile getirdi. 12 Eylül ve 28 Şubat gibi darbe girişimlerine karşı yürütülen yargılamalarda düşülen hataların tekrarlanmaması gerektiğinin altını çizen Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletimizin adalete olan inancını zedeleyecek tahliyelere kapı aralanmasın, masumlara da dokunularak süreç sulandırılmasın. Uyarıyoruz: Taviz verilirse darbecilerle mücadele zaferle sonuçlanmaz. Süreç sulandırılırsa, kamuoyu vicdanı yaralanırsa, adalete olan güven kalmaz. Millet, 15 Temmuz FETÖ darbe/işgal girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamış iken şeytani planlar yapanlara ödün vermek, şehitlerin hatırasına yüz çevirmektir. Türkiye’ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere, hafızalardan çıkmayacak şekilde düşmanlık yapanlara koz vermek, milletin iradesini hiçe saymaktır. İşin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa sonuna kadar gidilsin, hukuk önünde tüm darbecilerden hesap sorulsun, FETÖ’cü yapılanmanın kökü kazınsın. Kazınsın ki, düşmanlar sevinmesin, hainler gülmesin; darbeler parantezi tamamıyla kapatılsın.”

22 May 2017 - 22:25 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.