Memura 2 gün sıcaklık izni

Aydın'da mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kamu görevlilerine iki gün idari izin verildi.

Aydın Vali Ömer Faruk Koçak, mevsim normelleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kamu görevlilerine iki gün idari izin verildiğini açıkladı.

İşte Vali Koçak'ın konuyla ilgili yaptığı o açıklama:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Bölgemizin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

16 Haziran 2016 tarihinden itibaren bölgemizde artmaya başlayacak olan hava sıcaklığının önümüzdeki bir hafta boyunca etkisini arttırarak, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredebileceğinin beklendiği ifade edilmiştir.

Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Normalde terleme ile vücut ısısı dengede tutulmaya çalışılır. Ancak aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Yaşlılar, bebekler ve kronik hastalığı olanlarda terleme mekanizması ile vücut ısısının dengede tutulması her zaman mümkün olmayabilir.

Yine ortamdaki nem oranı yüksekse terleme suretiyle vücut ısısı yeterli düzeyde düşmeyebilmektedir. Bu gibi durumlarda yükselen vücut ısısı beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açabilmektedir.

PAZARTESİ GÜNÜ 44 DERECE OLACAK

Bu bilgiler ışığında; İlimizde 20 Haziran 2016 Pazartesi günü sıcaklığın 44 derece civarında olacağı beklenmekte olup vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına maruz kalmamaları için başta hastaneler ve tüm sağlık kurum ve kuruluşları olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca gerekli tedbirlerin alınması; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20-21 Haziran 2016 Pazartesi ve Salı günleri idari izinli sayılmaları, mecbur kalınmadıkça sıcaklığın yoğun olarak hissedileceği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

19 Haz 2016 - 00:46 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.