Memurlar için erken emeklilik

Hükümet ile yetkili sendika arasında imzalanan toplu sözleşme kararlarında uygulama aşamasına gelindi.

Haber10 sitesinde yayınlanan habere göre; Toplu sözleşme kararlarını hayata geçirmek için düğmeye basıldı.

Hükümetin verdiği talimat ile SGK Bünyesinde oluşturulan komisyon, erken emeklilik çalışmalarına başladı.

İLK SAĞLIKTA

Devlet Personel Başkanlığı, memur sendikalarıyla bu yıl imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan hususlarda gerekli mevzuat değişiklikleri için çalışma başlattı. Başkanlık, kamu kurumlarına da konuyla ilgili yazı göndererek, her kurumun kendi personeli açısından hazırlık yapmasını istedi. Yapılacak çalışmalardan biri de memurlara erken emeklilik konusunda olacak. Erken emeklilik hakkından kimlerin yararlanacağını belirlemek üzere SGK'da bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyon, kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarla ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı konusunu ele alacak. Komisyonun masaya yatıracağı hizmet kollarının başında sağlık yer alacak. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kimlerin hangi şartlarla ve süreyle fiili hizmet zammından yararlandırılıp yararlandırılmayacağı hususu, bu komisyon tarafından ele alınacak. Çalışmalar da 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

İŞÇİLERE KADRO

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalıştırılan, aralarında mühendislerin de bulunduğu personel memur kadrosuna geçirilecek. 4C'li olarak çalışan geçici personel sözleşmeli personel olacak.

NELER DEĞİŞECEK?

* KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin yıl içinde kullanamadıkları izinlerini ertesi yıl kullanabilmeleri sağlanacak. Söz konusu personelin temel ücret grupları, 21 Ocak 2016'ya kadar yeniden düzenlenecek.

* Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak kadro/görev unvan katsayıları yeniden belirlenecek.

* PTT posta dağıtıcılarının yaş sınırı 55'ten 60'a çıkarılacak.

* Cuma namazı için öğle tatili süresi değişecek.

26 Kas 2015 - 06:33 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.