Meslek liselerinde seçmeli derslerle ilgili yaşanan sorunlar

Mesleki ve teknik ortaöğretim okulları haftalık ders çizelgeleri oluşturulurken seçmeli derslerle ilgili yaşanan sorunlar.

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

e-Okul Sisteminde Haftalık Ders Çizelgeleri oluşturulurken yaşanan sorunlara ilişkin aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

1-Anadolu Meslek Programında 9 uncu sınıflarda Seçmeli Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in Hayatı, Sosyal Etkinlik vb. dersleri bir (1) ders saati olarak seçtik ama neden e-Okul Sisteminde tanımlayamıyoruz?

Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında Talim ve Terbiye Kurulunun 02.06.2014 tarihli ve 51 sayılı kararıyla kabul edilerek 2014-2015 eğitim öğretim yılında 9 uncu sınıflardan başlayarak uygulanacak haftalık ders çizelgelerine ait açıklamalarda seçmeli dersler ile bu derslerin kaç ders saati olarak okutulacağının gösterildiği tablo yer almaktadır. Bu tabloda söz konusu dersler haftada 2 ders saati olarak seçilebilmektedir. Bu nedenle ilgili derslerin e-Okul sistemine tanımlamaları da tabloda belirtilen ders saatleri doğrultusunda yapılmıştır.

(http://www.megep.meb.gov.tr/Default.aspx?page=ogretimProgramlari)

2-Hangi sınıfta hangi ders çizelgesini uygulayacağımı bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?

Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında uygulanacak öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri her sınıf için ayrı ayrıhttp://megep.meb.gov.tr/ adresinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Uygulanacak Haftalık Ders Çizelgeleribaşlığı altındayayımlanmakta olup e-Okul sisteminde de aynı şekilde tanımlanmıştır. İnternet adresinde yayınlanan öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri sınıflara göre yayınlanmakta olduğundan hangi sınıfa ait öğretim programı, haftalık ders çizelgesi ve Kurul kararı gerekli ise o sınıf ile ilgili dokümanların kullanılması gerekmektedir.

3-Seçmeli ders olarak hangi dersleri seçebiliyoruz?

Her sınıf düzeyinde seçilebilecek derslere ilişkin Kurul Kararları ve eki haftalık ders çizelgelerinin uygulamasına ilişkin açıklamalarhttp://megep.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanmaktadır. Haftalık ders çizelgelerinin uygulamasına ilişkin açıklamalarda seçilebilecek derslere ilişkin seçmeli ders tablosu ve derslerin öğretim programlarına ait Kurul Kararları yer almaktadır.

24 Kas 2014 - 07:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.