Mevsimlik işçiler de kadroya alınabilir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin yasal düzenleme konusunda milletvekillerine bilgi verirken, yasanın kapsam tarihinde ve çalışma süresinde değişiklik olabileceği sinyalini verdi.

Şerife Güzel

Hazırlanan yasal düzenleme 1 Kasım 2015'ten önce taşeron olarak çalışanları kapsıyor. Milletvekilleri bunun değiştirilmesini, yasanın yürürlüğe giriş tarihinin 1 Ocak 2016 ya da yasanın yürürlüğe girdiği tarih olarak yapılmasını istediler. Bakan Ağbal bunu değerlendireceklerini söyledi. Bu gerçekleşirse tarihte kapsam genişletilmiş olacak. Milletvekilleri mevsimlik çalışan taşeron konusunu da gündeme getirdiler. 6 aylık çalışanlar olduğunu söylediler.Ancak yasanın en az 12 ay çalışanlar için geçerli olacağını, dolayısıyla işin niteliği nedeniyle 12 aylık çalışma süresini doldurmayanların mağdur olacağını ifade ettiler. Bakan Ağbal, sözkonusu çalışanlar için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi. Sınavların nasıl yapılacağı da merak konusu. Ağbal, sınavların da kurumlarca yapılmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Star

07 Nis 2016 - 11:34 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.