Milliler çeyrek finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Brezilya'yı 79-76 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, Brezilya'yı 79-76 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.

Ay-yıldızlılar mücadeleye; Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Maça etkili bir savunma ile başlayan ay-yıldızlılar, Brezilya karşısında 8-2 öne geçti. Ancak milliler oyunda geri düşünce Brezilya 11-8 öne geçti. Çeyreğin kalanında da milliler etkili olamayınca periyot Brezilya'nın 15-8 üstünlüğü ile sona erdi.

Milliler ikinci çeyreğe etkili başlasa da temposunu sürdüremedi ve 25-13 geri düştü. Kötü gidişat devam edince Brezilya 17. dakikada durum 31-13'e getirdi. Sonra Olcay'ın hücum etkinliğini artırmasıyla milliler biraz toparlansa da rahat oynayan Brezilya'nın atışlarına engel olamayınca ilk yarı 36-20 ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Ev sahibi Brezilya üçüncü çeyrekte de skoru sürüklemeye devam etti. Ardından toparlanan mililer farkı eritmeye başladı. Brezilya'nın hatalarını da iyi değerlendiren ay-yıldızlılar farkı iyice düşürse de çeyrek 47-41 Brezilya'nın üstünlüğü ile noktalandı.

Son çeyrekte iyi bir oyun ortaya koyan miller, skoru dengede tutu. Çeyrek 60-60 sonuçlanınca maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma 70-70 eşitlikle sonuçlandı ve ikinci uzatma bölümünde mililer etkili bir oyun ortaya koyarak mutlu sona ulaştı. Son kısmı önce götüren ay-yıldızlılar iyi oyundan taviz vermeyerek mücadeleden 79-76 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

14 Ağu 2016 - 10:39 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.