MİT'çi Yarbay her şeyi itiraf etti

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliğinden tutuklanan Jandarma Yarbay A.K. ifadesinde her şeyi tek tek anlattı. Cemaat evlerinde yetiştiğini itiraf eden Yarbay A.K "Fethullah Gülen ile 2 kez görüştüm. Kod adım olan 'Baki' ismini bana kendisi verdi. Bir abi ağus

Darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan Yarbay A.K. ifadesinde bir cemaat abisinin kendisine "Gülen YAŞ toplantısı yapılmasını istemiyor, 3 bin subayın ihraç edilmesini engellemek için darbe istiyor" dediğini anlattı.

Sözcü'de yer alan habere göre Savcılık ifadesinde FETÖ'cü olduğunu kabul eden, Fethullah Gülen ile 2 kez görüştüğünü anlatan MİT Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi'nde görevli Jandarma Yarbay A.K., ismini vermediği bir orgeneralin de darbe girişimi içerisinde olduğunu söyledi.

Yarbay A.K. ifadesinde şunları söyledi:

MADDİ DURUMUMUZ KÖTÜYDÜ

Cemaatle orta 3. sınıfta tanıştım. Dershaneye gidecek maddi durumumuz olmadığından cemaat evlerinde abilerle ders çalıştım. Onların tavsiyesiyle askeri lise sınavına girip Maltepe Askeri Lisesi'ne kayıt oldum. 1989'da Kara Harp Okulu'na (KHO) başladım. Son sınıfta şu an MİT TIR'ları davasından tutuklu Albay Özkan Çokay'ın da arasında olduğu kişilerle, o dönemdeki abinin evinde tanıştık.

KOD ADIMI GÜLEN BELİRLEDİ

Gülen ile yüz yüze iki kez görüştüm. İlk görüşmem 1985'te İstanbul Anadolu yakasındaki bir yurt binasının en üst katındaydı. Vaaz verdi. Yüzümüze bakarak, tek tek kod isimlerimizi verdi. Bana "Baki" kodunu verdi. İkinci görüşmemizde bire bir görüşme yapmadık. Geceyi yurtta geçirdik. Sabah kalktığımızda Gülen imam olaraksabah namazını kıldırdı.

CEMAAT DEVLETİ ELE GEÇİRECEKTİ

(...) Temmuz 2014'te MİT'te konuşlu Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi'nde görevlendirildim. Temmuz 2016'ya kadar da burada görev yaptım. 15 Temmuzolaylarından yaklaşık 1 hafta önce, (...) isimli bir yarbay, beni arayıp görüşmek istediğini söyledi. Tandoğan'da buluştuk. Bir binaya girdik, içeride 35 yaşlarında biri oturuyordu. Bana 17-25 olayları sonrası cemaatin yaşadığı sıkıntıları anlattı ve Ağustos YAŞ toplantısında 3 bin askerin ihraç edileceğini, Gülen'in YAŞ toplantısını istemediğini, gidişata dur deme zamanı geldiğini, darbe yaparak cemaat mensubu subayların TSK ve devlet yönetimini ele geçireceklerini söyledi.

KOMUTANLAR İKNA EDİLECEK

Darbeyi Gülen'in istediğini belirtti. Jandarma imamı olduğunu düşündüğüm bu şahıs, TSK'daki FETÖ subaylarının atılması konusunda 'Son kalemiz de elimizden gitmesin' dedi.Şahsa, darbeyi TSK'nın mı, yoksa cemaatin mi yapacağını sordum. Bir orgeneralin işin içinde olduğunu, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının darbe başladıktan sonra ikna edileceğini söyledi. 'Var mısın' diye sordu. Cemaatle bağım olduğundan kabul ettim. (Yeni Şafak)

20 Ağu 2016 - 22:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.