Müezzinoğlu: İadeler için de çalışan bir komisyon var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ihraçlar için çalışan komisyon olduğu gibi iadeler içinde çalışan bir komisyon var dedi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu, milyonlarca emeklinin beklediği promosyon ödemelerinde açıklama noktasına gelindiğini açıkladı.

Müezzinoğlu, "Emeklilerin uzun süredir beklediği bir konu. Reel rakamlar emeklimizi mutlu edecek rakamlar değil. Beklenti çok yüksek. Ancak Başbakanımızın da katılımıyla son görüşmeler tamamlandı. Sanıyorum Başbakan tarafından bugün veya yarın açıklanacak" dedi.

"ASGARİ ÜCRET 1400 LİRANIN ALTINA DÜŞMEYECEK"

Dün açıklanan asgari ücretle ilgili değerlendirme yapan Müezzinoğlu şunları söyledi: "Asgari ücrette enflasyon hesabının da üzerinden bir rakam verdik. Asgari ücret bu yıl 1400 liranın altına düşmeyecek. İşverene gelen 27 liralık ilave bir yük var, enflasyon üzeri hesapta. O destek de aynı şekilde devam edecek. İşçi kardeşlerimizin taleplerini karşılamayı arzu ederiz. Ama bu parayı hükümet vermiyor, işveren veriyor. Ekonomik istikrar bozulmuyorsa büyüme geliyor."

Çalışma Bakanlığı ve Hükümet olarak yapma istediğimiz iki önemli konu var. Kamu çalışanıu ve kıdem tazminatı reformu, 657'ye tabi memur, işçiler, sözleşmeliler, mevsimlik işçiler bir yama da taşeroına atacağız. 6 ay içinde kamu çalışanı reformunu yaparsak yeni bir yama yapmaktansa ortak bir standardı getirmek istiyoruz. 2023 hedeflerine bu şekilde yürümek istiyoruz. Yapamazsak yamalı boşçaya bir yama daha atacağız. Kıdem tazminatı ise işçilerin yüzde 86'sı kıdem tazminatı alamıyor. Burada bir haksızlık var. Adaleti ve hakkaniyeti sağlamalıyız burada

17 BİN 20 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

Kamudaki FETÖ operasyonları hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, "Toplam rakam 122 bin 777. İhraç 87 bin 228, açığa alınan 35 bin 549, iade edilen 17 bin 20. Bakanlığımızda da 581 iade oldu" diye konuştu. İhraçlar için çalışan bir komisyon olduğu gibi mağdurları iade için çalışan bir komisyonda var. İtirazları inceleyip mağdur varsa sonuca bağlıyorlar

30 Ara 2016 - 12:31 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.