Müezzinoğlu'ndan Memur Güvencesi veya KPSS'nin Kaldırılması Açıklaması

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, memur güvencesini ve KPSS uygulamasını kaldıracak mısınız şeklindeki soruya "Şu anda bu yönde bir çalışma yok" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meclis Genel Kurulunda soru önergelerini cevapladı.

Müezzinoğlu, MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun memur güvencesini ve KPSS uygulamasını kaldıracak mısınız şekllindeki soruya "Şu anda bu yönde bir çalışma yok" dedi

İŞTE MECLİS ZABITLARI

İSMAİL FARUK AKSU (İstanbul) - Teşekkür ederim.

Sayın Bakana da teşekkür ediyorum öncelikle.

Fakat sorulan sorulara değil de Sayın Bakan, oradan ne anladıysanız ona veya rakamsal olarak sorduğumuz şeylere cevap verdiniz. Şunu sormuştum ben: Sayın Bakanın, sizden evvelki Çalışma Bakanının kamuoyuna yaptığı bir açıklama vardı. "Artık kamuda güvenceli memuriyet sistemi olmayacak, yeni bir sisteme geçeceğiz." gibi bir açıklaması olmuştu. Daha sonra bunu teyit eden açıklamaları da oldu.

Benim sözlü sorum da... Gerçekten memur güvencesini kaldıracak mısınız? Merkezi sınav uygulamasının kaldırılacağı da o tarihte söyleniyordu. Hala bu konuda ısrarlı mısınız? Bunu aslında kamuoyu da merak ediyor. Özellikle kamu çalışanlarının güvenceli memuriyet sisteminin kaldırılacağı konusunda ciddi endişeleri var. Bu konuda bilgi verirseniz seviniriz.

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU (Bursa) - Şu anda bu yönde bir çalışma yok. Çalışma başladığı andan itibaren kamuoyuyla paylaşırız. Ama çok net söyleyeceğim cümle: Önümüzdeki süreçte kamu çalışanı reformu çalışmalarının çalıştaylarını başlatıyoruz. Bu çalıştaylarda karşımıza ne gelecek, onları değerlendireceğiz. Kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşarak bir süreci götüreceğiz. Ama şu anda herhangi bir çalışma başlamadı.

memurlar.net

12 Eki 2016 - 19:40 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.