Musul operasyonunda son dakika...

Musul'u kurtarma operasyonu başladı! Operasyondan son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor.

Günlerdir beklenen haber geldi ve Musul operasyonu başladı. Saat 01.40'ta gelen son dakika haberini Irak Başbakanı Haydar el-İbadiverdi. İbadi, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

İşte sabah saatlerinden bu yana operasyonda yaşanan tüm son dakika gelişmeleri...

-BİR ANDA ORTAYA ÇIKTILAR!

Operasyonun başlamasıyla beraber terör örgütü DAEŞ saldırlara direnmeye başladı. Sabahın ilk saatlerinde Zertek Dağı'nda üç aracın bir anda ortaya çıkması paniğe yol açtı, DAEŞ'e ait olduğu sanılan araçlar bombalandı.

Doğu cephesindeki Kermeles Köyü'nde canlı yayında güçlü bir patlama oldu. Uçakların DAEŞ mevzilerini bombaladığı tahmin ediliyor.

-OPERASYONA TÜRKİYE'NİN EĞİTTİĞİ 1500 SAVAŞÇI KATILIYOR

Reuters'a konuşan Türk askeri kaynaklar, Türkiye'nin Başika'da ettiği 1500 Iraklı savaşçının Musul operasyonuna katıldığını belirtti.

-PEŞMERGE 7 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ!

Musul Operasyon Birimi basın sözcüsü Helgurt Hikmet, yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerinin Hazır Cephesi'nde Hamdaniye ve Bartilla yolu üzerindeki Tercele, Basahra, Küçük Bedene, Büyük Bedene, Kebervi, Baskelan ve Şeyh Emir köylerini örgütten geri aldığını belirtti.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SAVAŞ GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Fransa, Musul operasyonuna destek vermek için Avrupa'nın en büyük savaş gemisi olan Charles de Gaulle uçak gemisini Kıbrıs'a gönderdi

17 Eki 2016 - 12:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.