Nepal 7.9 Şiddetinde Depremle Sarsıldı

Nepal'in başkenti Katmandu'da 7.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Nepal İçişleri Bakanlığı ölü sayısının ilk belirlemelere göre 150'den fazla olduğunu bildirdi. Sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi yerel saatle 11.56'da yerin 11 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğünü 7.9 olarak duyurdu.

Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal da Hindistan'ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi.

Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtti. Sarsıntı, bölgeye göre 30 saniye ile iki dakika arasında sürdü. Deprem komşu Hindistan, Pakistan ve Bangladeş'te de hissedildi.

Öte yandan NDTV kanalı ise 9 katlı tarihi Bhimsen (Dharahara) Kulesi’nde 400 kişinin enkaz altında kalmış olabileceğini aktardı.

25 Nis 2015 - 13:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.