Nüfus Müdürlüğü 1545 memur alımı şartları ve tarihi

2017 memur alım ilanları gelmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı yayımladığı duyuru ile Türkiye'nin çeşitli illerindeki Nüfus Müdürlüklerine 1545 personel alınacak. Peki Nüfus Müdürlüğü memur alımı şartları neler? İşte başvuru tarihi ve tüm detayları

18 Mayıs perşembe günü itibariyle İçişleri bakanlığı resmi sitesinden nüfus müdürlükleri bünyesinde çalışmak üzere personel alımı ilanı yayınladı. Günlerdir bu ilanı bekleyen binlerce kişi başvuru detaylarını merakla bekliyor.

Nüfus Müdürlüğü 1545 personel alacağını duyurmasının ardından başvuru şartlarıda şekillendi. Peki nüfus müdürlüğü büro personeli ilanına kimler başvurabilir? KPSS şartı aranıyor mu? 2017 Nüfus Müdürlüğü memur alımına lise mezunları başvurabilecek mi? İşte memur alım ilanı ile ilgili tüm soruların yanıtı.

Başvuru şartları neler? Nasıl yapılır?

En az önlisans mezunu, 35 yaşı doldurmamış, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış tüm herkes Nüfus Müdürlüğü personel alım başvurularını yapabilir.

Verilen bilgilere göre internetteki iş talep formu ile, posta yoluyla veya bizzat başvuru olmak üzere üç şekilde başvuru yapılacak.

Başvuru sonrası sözlü mülakat yapılacak!

Büro personeli kadroları için başvuru yapacak adaylar KPSS puanlarına göre dizilecekler en yüksek puanlı adaylardan başlamak üzere kadro kontenjanlarının 4 katı kadar kişi sözlü mülakata çağrılacak. Sözlü mülakatta adayalara genel yetenek, genel kültür, Anayasa, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi konularda sorular yöneltilecek.

Bakanlığın yayımladığı ilanın detaylarına göre sözleşmeli personel (büro) brüt 2158 TL maaş alacak.

24 May 2017 - 11:17 - İlan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.