Nusaybin'de hain saldırı! Şehit sayısı 5'e yükseldi

Bu sabah yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu özel harekat polisi Gökhan Osman Karaduman'ın şehit olması ardından devam eden operasyonlarda, teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, PKK'lıların patlayıcı ve silahlı saldırısında

Genelkurmay Başkanlığı, 4 askerin şehit olması ile ilgili yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "21 Mart 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensubumuza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur," denildi.

ŞIRNAK'TA 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta da terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor. AA'nın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonunda 5 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33'e yükseldi.

Güvenlik güçleri, teröristler tarafından oluşturulan 6 barikatı kaldırdı, 3 çukuru kapattı, 48 el yapımı patlayıcıyı imha ederken, çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirdi.

Operasyon bölgesinde, jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında çatışmalar yoğunlaşırken, güvenlik güçleri toplam 748 evde arama tarama çalışması yaptı. Evlerde teröristlere ait çok sayıda yaşam malzemesi bulunurken, PKK'lı teröristlerin kaçışı kolaylaştırmak için evlerin duvarlarında delikler oluşturduğu görüldü.

EVLERDEKİ SİPERLERDEN ATEŞ EDİYORLAR

Yeşilyurt Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonda, teröristler, güvenlik güçlerine evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ve odalarda oluşturdukları siperlerden ateş ediyor. İl merkezine giriş çıkışa izin verilmezken, teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlemler artırıldı.

21 Mar 2016 - 13:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.