O başkanlardan hesap sorulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü mensubu gibi hareket eden milletvekilleri konusunda Meclis'in ve yargının harekete geçmesi şart. Terör örgütlerini ve eylemlerini savunmanın adı siyaset değildir.

O başkanlardan hesap sorulmalı
Haber albümü için resme tıklayın

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Erdoğna şunları söyledi;

Artık bıçak kemiğe dayandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 18'inci Muhtarlar Buluşması'nda Antalya, Çanakkale, Çankırı, Denizli, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'dan gelen muhtarlara hitap etti. "Muhtarlar seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

AZAMİ DİKKAT:

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız iki seçime rağmen Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarını muhafaza etmeyi başardı. Seçim dönemlerinin belirsizliğini ve bölgedeki gelişmeleri fırsat bilen bölücü örgüt bazı ilçelerimiz ve bazı mahallelerimizde terör eylemlerine başladı. Güvenlik kuvvetlerimiz eylemlere, sivil halka zarar vermemek için azami dikkat ve hassasiyetle müdahale ediyor. Bu da operasyonların nispeten uzun zaman dilimine yayılmasına sebep oluyor. Tek masum vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmaktansa operasyonların uzamasını tercih ediyoruz. Bugün oynanan oyunların gerisinde bu coğrafyadaki bin yıllık hesaplaşmanın yattığını çok iyi biliyoruz. Fakat ne yapsalar boş. Özellikle iki yüz yıldır yaşadığımız tüm acılara, maruz kaldığımız tüm haksızlıklara, kayıplara rağmen hâlâ dimdik ayaktayız.

ANA MUHALEFET:

Sadece hükümete, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na karşı pozisyon almak adına terör örgütüyle aynı safta buluşmakta sakınca görmeyen bir siyaset anlayışıyla karşı karşıyayız. Maalesef hendek kazan teröristleri arkadaşı olarak gören, eylemlerine bilboard ilanlarıyla destek veren bir ana muhalefetimiz var. Meclis kürsüsünde dizi repliklerinden güvenlik güçlerimizi de töhmet altında bırakacak muğlak alıntılar yapan mektuplar okunarak terör karşısında dik duruş sergilenemez. Terör örgütünün ya yanında olursunuz ya da karşısında... Bu işin ortası olamaz.

KUKLADAN İBARETLER:

O evleri yakılan yıkılan, tarumar edilen insanlar Kürt değil mi? Bu kar kışta o insanların evini barkını terk ederek başka illere veya akrabalarına gitmesi zulüm değil mi? Bu zulmü yapan bu bölücü terör örgütü ve onun temsilcisi konumunda olan siyasiler bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi âlemde veremez. Terör örgütü de sırtını ona dayayan parti de bölgede çıkarı olan güçlerin oyuncağı haline dönüşmüş birer kukladan ibarettir.

YARGI HAREKETE GEÇMELİ:

Türkiye'de Kürt sorunu değil, terör sorunu var. Terör örgütü mensubu gibi hareket eden milletvekilleri konusunda Meclis'in ve yargının harekete geçmesi şarttır. Türkiyelileşmek iddiasıyla yola çıkanların, varlıklarını hendeklere endeksleyenlerin, Kandil'in şamar oğlanına dönenlerin durumunu ibretle takip ediyoruz. Kürt kardeşlerimin adını istismar ederek, bu ülkeye ve millete husumet besleyen kim varsa onun eteğinin altına girmenin adı siyaset değil ihanettir. Türkiye'nin tüm kazanımlarına, değerlerine, imkânlarına saldırmanın adı 5. kol faaliyetidir. Siz gidip Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, Rusya'da veya başka herhangi bir ülkede, o ülkenin bütünlüğüne yönelik adımlar atmaya kalkın, görün başınıza neler gelir. Dünyanın hiçbir ülkesinde terör örgütlerini ve eylemlerini savunmanın adı, siyaset değildir. Türkiye bu bakımdan gerçekten çok olgun, hatta gereğinden de fazla müsamahakâr bir ülkedir. Biz bunu yaptık ama artık bıçak kemiğe fazlasıyla dayandı.

SABAH

07 Oca 2016 - 06:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.