Öğrenci evlerinde zorunlu Gülen dersi

FETÖ/PDY'nin evlerinde kalan üniversite öğrencilerine, her gün 30 ila 45 dakika arasında zorunlu olarak Fetullah Gülen'in kitaplarının okutulup, sözde vaaz ve sohbetlerinin dinletilerek, çetelesinin tutulduğu ortaya çıktı.

Konya'da sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte ait evlerde kalanöğrencilere, Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğu ve sözde vaazlarının dinlendiği zorunlu ders programı uygulandığı ortaya çıktı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ifadesine başvurulan M.K.'nin anlattıkları FETÖ'nün öğrenci evlerinde yaşananları gözler önüne serdi. M.K. öğrencilerin örgüt tarafından nasıl kandırıldığını da anlattı.

ÇETELE TUTULUYORDU

M.K. ifadesinde, maddi durumu iyi olmayan üniversitelilerin kayıt işlemlerinde ve kalacak yer konusunda yardımcı olunarak; lise ve ortaokul öğrencilerinin ise ders çalıştırma bahanesiyle örgüte kazandırıldığını söyledi. Kendisinin 'ev abisi' olduğu dönemde düzen ve temizlikle ilgili nöbet çizelgesi hazırladığını anlatan M.K., "Bu tabloda bir de Fetullah Gülen'in kitaplarının okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetler yer alıyordu. Evlerde kalan herkes günlük 30 veya 45 dakika bu etkinlikleri yapar ve tabloya yazardı. Her hafta bu liste toplanırdı" dedi.

EVLER ARASI REKABET

Aynı soruşturmada ifade veren Ş.G. ise FETÖ/PDY yapılanmasının diyalog ve hoşgörü gibi kavramları maske olarak kullandığını söyledi. Her hafta 'ev abisi' tarafından verilen hedeflere ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarına değinen Ş.G., "Evlerde 80 sayfa Fetullah Gülen'in kitaplarından okunması, haftalık 120-140 dakika da vaaz ve sohbetlerinin yer aldığı videoların izlenmesi gibi hedefler belirlenir, bunlarla ilgili çetele tutulurdu. Daha sonra diğer evlerle karşılaştırılan bu çetelelere göre puan verilirdi. Biz de verilen bu hedeflere elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyorduk" diye konuştu. (Star)

13 Eki 2016 - 07:57 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.