Öğrencilerin yüzde 57'si okul kurslarında TEOG'a hazırlanıyor

MEB'in memnuniyet anketi dershanelerin resmen bittiğini kanıtladı. Öğrencilerin yüzde 57'si okul kurslarında TEOG'a hazırlandığını, yüzde 88'i de kazanım testlerinden yararlandığını söyledi

SAFURE CANTURK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 131 bin öğrenci ve 30 bin öğretmene memnuniyet anketi uyguladı. MEB, dershaneleri kapatma kararının ardından okullarda öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmeleri için ücretsiz okul kursları açtı ve 'kazanım kavrama testleri' dağıttı. MEB, bugün ve yarın yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesinde öğrencilere sınava nasıl hazırlandıklarını, öğretmenlere de kazanım testlerinin yararlı olup olmadığını sordu. Öğrencilerin yüzde 57'si TEOG'a ücretsiz takviye kurslarında hazırlandığını, yüzde 88'i de kazanım testlerinden yararlandığını söyledi. Anket sonuçları dershanelerinin resmen bittiğini gözler önüne serdi. MEB yetkilileri, dershaneler henüz kapanmadan bakanlığın okullarda açtığı takviye kursları ve ücretsiz test yayınlarının öğrencilerin sınava hazırlanmasında yüzde 90 oranında etkili olduğunu söyledi.

ÖĞRETMENLER DE MEMNUN

Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 57'si okul kurslarında görev aldığını bildirdi. Öğretmelerin yüzde 91'i okulda ücretsiz kazanım kavrama testlerini kullandı. yüzde 88'i kazanım kavrama testlerinin ortak sınavlara hazırlanan öğrencilerde yararlı olduğunu söyledi.

UYGULAMA DEVAM ETSİN

Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 94'ü testlerin farklı sınıf düzeylerinde de geliştirilmesini istedi. Öğrencilerin yüzde 81'i kazanım testlerinin tüm yıl dağıtılmasını istedi. Öğrencilerin yüzde 78'i öğretmenlerin ise yüzde 81'i test sorularının okuldaki yazılılara hazırlanmada da faydalı olduğunu belirtti. Öğretmenlerin yüzde 88'i öğrencilerin de yüzde 85'i testlerin çözümlerinin de yayınlanmasını istedi. MEB yetkilileri, bu talepleri dikkate alacaklarını söyledi.

TEOG MARATONU BUGÜN BAŞLIYOR

1.3milyon öğrencinin ter dökeceği TEOG 2'nci dönem sınavları bugün ve yarın yapılacak. 1'inci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 2'nci oturumda ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Sınavda A, B, C ve D olmak üzere 4 kitapçık verilecek. Mazeret sınavları ise 16-17 mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

CEVAPLAR EBA ÜZERİNDEN VİDEOLU ANLATILACAK

Bakanlık, bu yıl soru ve cevaplara yönelik yeni bir uygulama başlattı. Yarın gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalı "www. eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

Sabah

29 Nis 2015 - 14:30 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.