Öğretmen İtibarını Ve Saygınlığını Geri İstiyor

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube nisan ayı il divan toplantısını Yeşilhisar’da yaptı. Toplantıya Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube nisan ayı il divan toplantısını Yeşilhisar’da yaptı. Toplantıya Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı. Her ay bir ilçede il divan toplantısını yapan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şubenin bu ayki ev sahibi Yeşilhisar Temsilciliği oldu.

Ev sahibi olan Yeşilhisar İlçe Temsilcisi Özay Besim, ilçelerinde eğitimcileri ağırlamaktan mutlu olduklarını, eğitim-öğretimin sorunlarının yerinde tespit edilmesinin önemli olduğunu belirtti,

Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan önceliklerinin eğitimin kalitesini artırmak olduğunu belirtti. Aydın Kalkan kalite için eğitimcilerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının kendini güvende ve rahat hissetmesi gerektiğini söyledi. Aydın Kalkan öğretmenler her şeyden önce ellerinden alınan itibarlarını ve saygınlıklarını geri istemektedir, ifadelerini kullandı.

Kalkan Melikgazi bölgesinde bir okulda bir vatandaşın, okul bahçesinde veli olmamasına rağmen nöbet tutan bir öğretmene önce sözlü daha sonra fiziksel saldırıda bulunduğunu belirtti.

Aydın Kalkan, öğretmenler öğrencilerin, velilerin, mahalle muhtarının, Pazar'daki esnafın, şoförlerin, mühendislerin ve tüm meslek gruplarının değerlendireceği kişiler değildir Öğretmenler bu tür uygulamalarla değersizleştirilmektedir, dedi.

Kalkan Biz Milli Eğitim Bakanımızdan, müsteşarımızdan, valilerimizden, eğitim yöneticilerinden öğretmeni destekleyen demeçler ve uygulamalar bekliyoruz, dedi.

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenler ve eğitim çalışanları araştırmayı, kendilerini geliştirmeyi ve uzmanlaşmayı istemektedir. 147 öğretmen şikayet hattını, her önüne gelenin şikayet dilekçesi vermesini, her şikayete soruşturma açılmasını kesinlikle istememektedir, bizi rahat bırakın biz işimizi yapalım biz eğitimciyiz kimsenin şamar oğlanı değiliz öğretmene saygı sevgi beklemekteyiz, dedi.

2017 Ağustos ayında Toplu sözleşme görüşmelerinde özlük beklentilerimiz ile birlikte itibarımızın ve saygınlığımızın peşinde olacağımızı ifade etmek istiyorum, dedi.

Aydın Kalkan yeni dönemde yeni Türkiye'de yeni bir eğitim anlayışı planlamalıyız basit vaka-i adiyeden olaylarla meşgul olmalıyız Fatihler yetiştirecek Yavuzlar yetiştirecek Necip Fazıllar yetiştirecek bir eğitim sisteminin hayalini kurmaktayız ifadelerini kullandı. Toplantı eğitimin diğer konularının tartışıldığı toplantılarla devam etti.

Aydın KALKAN

şube Başkanı

23 Nis 2017 - 21:30 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.