Öğretmen Strateji Belgesi

Geçen günlerde kamuoyu ile paylaşılan Öğretmen Strateji Belgesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Bu belge Bakanlığın öğretmene bakışındaki sakatlığı pekiştirdiği gibi öğretmenlerin de Bakanlığa daha şaşı bakmasına katkı sağladı.

Belgenin ortaya çıkardığı tartışmalar devam ederken böyle bir strateji belgesi karşı taraftan bakarak nasıl hazırlanabilir diye düşündüm ve aşağıda sizlerle paylaşacağım konular/tespitler ortaya çıktı. Mutlaka farklı tespitler yapacak meslektaşlarımız da olacaktır.

Öğretmenler, alanlarında akademik çalışma yapmaya teşvik edilecek. Yabancı dil akademik kariyer için ön şart olmamakla birlikte avantaj sağlayacak.

Akademik çalışmalar sonucunda elde edilecek kariyere göre özlük haklarında iyileştirmeler yapılacak.

Bu çalışmalar için üniversitelerle işbirliği yapılacak.

Böylece üniversitelerin eğitimin içine dâhil edilmesi sağlanarak halktan ve hayattan kopukluğun ortadan kaldırılması yönünde adım atılmış olacak.

Ek ders uygulamalarında yaşanan karmaşa ve çalışma barışını bozan dengesizlik giderilerek ek dersler günün ekonomik şartlarına uygun rakamlara çekilecek.

Öğretmenlere verilen maaş ‘ İki kişi çalışan ailelere fazlasıyla yeter’ mantığına göre değil, ülkedeki ekonomik gerçeklere göre belirlenecek.

Sivil toplum kuruluşları ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmalar bunun ne kadar olması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır.

Basından kısa bir alıntıyla konuyu netleştirelim:

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının mayıs ayı sonuçlarına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.696 lira 35 kuruş, yoksulluk sınırı ise 4.721 lira 80 kuruş olarak açıklandı. (http://share.interpress.com/share.aspx?mid=2241&i=49502215&ei=5B044CFFF752A77AD2D2DE2EBFDD5D3, 30.06.2017)

Öğretmenlerin emekli olmaları durumunda maaşlarında doğal olarak yaşanacak kayıplar kabul edilemez durumdadır.

Bu durumun önüne geçilmesi amacıyla ek göstergenin 3600’e çıkarılması da dahil gerekli düzenlemeler yapılacaktır. 3600 ek göstergenin beklenen iyileşmeyi sağlamayacağı düşünülecek olursa ek tedbirler de devreye sokulacaktır.

Öğretmenler de diğer kamu çalışanları gibi bordro üzerinden vergi ödemektedir ve vergi kaçırma ihtimalleri yoktur.

Bunun için vergi dilimi uygulamasında iyileştirmeye gidilerek vergi oranları düşürülecektir.

Vergi dilimine girilmesi için belirlenen miktar da daha yukarıya çekilecektir.

Öğretmenlere dört yılda bir sınav yapılması gibi uygulamaları dillendirenlere cezai işlem uygulanacak ve bunun yerine bu meslek grubu için beş yılda bir yıpranma payı getirilecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Vedat Uzuner - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.