Öğretmene Sözlü Sınav Taslaktan Çıkarılmalı

Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz, öğretmen alımına sözlü sınav getirilmesiyle neler olacağını hiç düşündü mü?

Eğitimle ilgili tasarının Meclis komisyonlarındaki görüşmelerinde, sözleşmeli öğretmen alımı maddesi de tasarıya eklendi. Ekleme yapılırken, alımın sözlü sınavla yapılacağı metne yazıldı.

Sayın Bakanı uyarmak istiyoruz... Sözlü sınavla sadece ah alırsınız.

Sizin göreviniz, üstlendiğiniz emanet; ehil ve liyakatli personel alımı yapmak, ehil ve liyakatli yönetici görevlendirmesi yapmaktır.

Bugüne kadar Hüseyin Çelik'in, Nimet Çubukçu'nun, Ömer Dinçer'in ve Nabi Avcı'nın yapmadığı, karşı çıktığı sözlü sınavla öğretmen almaya siz imza atmamalısınız.

Zaten atadığınız öğretmene, 1 yıllık süreç için gerek danışman öğretmen vesilesiyle gerekse de başka yöntemlerle bir denetim uygulamaktasınız. Teröre bulaşan öğretmen adayını bu süreçte ayırmak, sistem dışına çıkarmak mümkündür.

Tutup bir de mesleğe başlarken sözlü sınavla denetim uygulamanın hiçbir mantığı bulunmamaktadır.

Torpilin bulaştığı bir yerde nitelikli personel istihdamından bahsedilemez Sayın Bakanım... Nitelikli personel istihdamının olmadığı eğitim sektöründe ise olan çocuklarımıza olur.

O milletvekilinin, bu siyasi parti başkanının, akrabanın, sermayedarın, eşin, dostun tavsiyesiyle öğretmen alınmaz.

Yapmayalım etmeyelim.

Sayın bakanım, daha yeni mezun olmuş binlerce, onbinlerce öğretmen adayının torpil bulmak için il siyasi parti teşkilatının, Meclis'in, bürokrasinin ve sizin kapınızda kul köle bir şekilde torpil aramasının önüne geçmelisiniz.

Bu nedenle de, sözlü sınav düzenlemesi ivedi bir şekilde taslaktan çıkarılmalıdır.

www.memurlar.net

29 Haz 2016 - 00:17 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.