Öğretmenlerin Vergi Dilimi Çilesi Bitmelidir

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitim camiasının ve özellikle de öğretmenlerin vergi konusunda önemli talepleri bulunmaktadır, dedi.

Aydın Kalkan öğretmenlerin vergi dilimi sorunuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. Öğretmenler yıllardır vergi dilimi problemi yaşamaktadır. Toplu sözleşme görüşmelerinde elde edilen ücretlere uygulanacak yıllık artışlar ocak ve temmuz aylarında yapılmaktadır. Fakat temmuz zammı elimize geçmeden vergi olarak kesiliyor dedi.

Aydın Kalkan, Öğretmenlerin aldıkları ücretin brüt hesaplanmasından dolayı dördüncü veya beşinci aylardan itibaren yüzde on beşlik vergi dilimi yüzde yirmilik vergi dilimine girmektedir. Bu durum eğitimcilerin alacağı yüzde üç dört zammı almanın da ötesinde gelir kaybına sebebiyet vermektedir, dedi.Kalkan, öğretmenler temmuz maaş zammını alamamaktadır. Hatta ocak zammının bile gerisine düşme durumları ortaya çıkmaktadır. Talebimiz sabit ücretlilerden alınan vergilerin ücretin neti üzerinden hesaplanmasıdır. Ücretin brüt hesaplanmasından dolayı genelde memurlar özelde de öğretmenler almadıkları paranın vergisini ödemek gibi bir durumla karşı karşıya kalmaktadırlar. Vergi diliminin yükseltilmesi yerine öğretmenlerin kayba uğramayacağı bir sistem üzerinde çalışılmadır, ifadelerini kullandı.

MEMURLAR EŞİNDEN DEĞİL, İŞİNDEN AYRILIYOR.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmelerin emekli olmaları önünde ciddi engeller bulunmaktadır, öğretmenler emekli olamamaktadırlar, çalışırken alınan eş yardımları emekli olunca kesilmektedir. Bizler emekli olmakla eşimizden ayrılmıyoruz, işimizden ayrılıyoruz. Bu anlamda emekli olan memurların gelirlerinin makul seviyede olması insanların emekli olmalarını kolaylaştıracaktır.Aile yardımı olarak öğretmene ödenen ücretin emekli olduktan sonra da devam etmesini talep ediyoruz, ifadelerini kullandı.Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan hükümetin çalışanların talepleri konusunda daha yapıcı ve sahayı rahatlatıcı adımlar atması bir milyon Memur Sen üyesini, üç buçuk milyon memuru ve kamudan emekli olanlarla birlikte beş milyon insanı rahatlatacaktır.ifadelerini kullandı.

12 May 2017 - 07:55 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.