OHAL İnceleme Komisyonu Hızlı Karar Vermelidir

OHAL işlemleri için inceleme komisyonu kurulmasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Gecikmiş bir uygulama olmakla birlikte olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.

OHAL işlemleri için inceleme komisyonu kurulmasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Gecikmiş bir uygulama olmakla birlikte olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.

İhraçların geri dönüşünün önemli olduğunun altını çizen Genel Başkan İsmail Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak mağdurlar hep gündemimizdeydi, adalet ve hukuk istedik. Devlet aklı dediğimiz anlayışın er, geç hayata geçeceğine inanıyoruz" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

"OHAL işlemleri inceleme komisyonu kurulmasını gecikmiş bir uygulama olmakla birlikte olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.Hayırlı olsun.

Öncelikle Türkiye Kamu Sen olarak ilk günden beri söylediğimiz hukuk içerisinde kalınması talebimiz tam olmasa da kısmen karşılanmış olacak.

Dava açma süresini geçirmiş mağdurlara dava hakkı verilmesi de önemlidir.Daha önemlisi yargının usulüne göre iş ve işlem yapacak olmasıdır.

Burada usulüne uygundan kastım, idarelerden alınan savunma vb delillere göre karar verilecek olmasıdır ve eski davalar da geçerli olacaktır.

Komisyon kararlarının yargı denetimine açık olması önemlidir.Talebimiz komisyona sendikalardan şeffaflık ve katılımcılık gereği üye alınmasıdır.

Komisyonun hızla kurulması, hızla dilekçelerin toplanması ve hızlı karar vermesi çok önemlidir.İhraç olanların dayanacak gücü kalmamıştır.

İhraçların geri dönüşü çok önemlidir, ancak şuan açıkta olanlarla ilgili bir başka düzenlemenin de en hızlı şekilde yapılmasını istiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak mağdurlar hep gündemimizdeydi, adalet ve hukuk istedik.Devlet aklı dediğimiz anlayışın er,geç hayata geçeceğine inanıyoruz.

İnanıyorum ki, insanlarımız hak aramak için AİHM kapısına muhtaç olmayacaktır, millet olarak yüksek adalet duygumuz ile bunu başarabiliriz" dedi.

24 Oca 2017 - 19:19 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.