-

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı

mask

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı

TBMM'de dün, 1 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı KHK ile kapatılan 53 özel okul ve bir öğrenci yurdunun yeniden açılması kararı alındı.
2/96
mask
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, yaptığı konuşmada, "Düzeltme imkanı olduğunu söyledik. Bu KHK'de 53 özel öğretim kurumu ve bir özel öğrenci yurdunun FETÖ/PDY ile herhangi bir iltisakının olmadığı tespit edilmiş. Diğer KHK'larla yaptığımız düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. Bir yanlıştan dönülmüştür" dedi.
3/96
mask
Kapatılan okullar arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi illerdeki anaokulu, ortaokul, lise ile Erzurum'da bir erkek öğrenci yurdu bulunuyor.
9/96
mask
Konya'da FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulda, himmet toplantılarının yapıldığı "mor oda" ile 12 yataklı misafirhane bulundu.
10/96
mask
Okulun son katında özel dokuma halılarla döşenen, lüks mobilyaları ve modern dizaynı ile dikkati çeken misafirhanedeki "1" numaralı odada FETÖ elebaşının kaldığı öğrenildi.
11/96
mask
Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nin bağlı olduğu şirkete, 17 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla kayyum atandı.
12/96
mask
BİR KAMYON EŞYA GECE KARANLIĞINDA OKULDAN ÇIKARILMIŞ
13/96
mask
KİLİTLİ KAPI MİSAFİRHANEYE AÇILIYOR
14/96
mask
Yerleşkesinde pansiyonun da olduğu okulda 22 derslik, spor kompleksleri ve 1 konferans salonu bulunuyor. Okulun 4. katında genellikle kilitli tutulduğu öğrenilen ve çatı katına açıldığı izlenimi veren kapıdan, halı döşenmiş merdivenle iki koridora çıkılıyor.
15/96
mask
'MOR ODADA' HİMMET TOPLANTILARI
16/96
mask
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan A.R.Ş, ifadesinde "büyük himmet toplantılarının" bu katta yapıldığını belirtti. Toplantılara genellikle il dışından, hitabeti ve insanları etkileme gücü yüksek "abilerin" geldiğini bildiren A.R.Ş, "Bunlar toplantı başlayınca konuşma yaparak oradaki insanları galeyana getirir ve daha fazla para yardımı yapmasının önünü açarlardı" ifadelerini kullandı.
17/96
mask
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan M.Ç. de FETÖ'nün bu eski okulunda verilen iftar yemeğine katıldığını ve burada Ankara'dan gelen üst düzey yöneticinin konuşma yaptığını anlattı. Toplantılarda bir günde 1 milyon liranın üzerinde bağışın toplandığı ileri sürüldü.
18/96
mask
"Mor odanın" hemen yanında ise 33 sandalyeli toplantı salonu göze çarpıyor. Açık renk mobilya ve halılarla döşenen toplantı odasında iki büyük masa ve kitaplık yer alıyor. Toplantı salonunun arkasındaki bölümde de mutfak ile küçük yemek odası ile sadece kartı olanların çıkabileceği bir asansör bulunuyor.
19/96
mask
GÜLEN'İN KALDIĞI ODA
20/96
mask
Eski okul çalışanlarının ifadelerine göre "1" numaralı odada FETÖ elebaşının kaldığı ileri sürülüyor. Terörist başı Gülen'in okulun kuruluşundan ülkeyi terk ettiği yıla kadar belirli aralıklarla okula geldiği ve burada kaldığı iddia ediliyor.
21/96
mask
Çalışma masası, sandalye, kanepe ve tek kişilik bazanın bulunduğu odada FETÖ elebaşının "sarık" ve "cübbesi"nin de olduğu, bunların kayyum atanmadan önce götürüldüğü tahmin ediliyor.
22/96
mask
Örgüte yüksek miktarda himmette bulunan kişilere odanın ziyarete açıldığı ve FETÖ elebaşının cübbesinin gösterildiği belirtiliyor.
36/96
mask
Malatya’da, kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen FETÖ’nün eski okulunda bulunanlar Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı şaşırttı.
37/96
mask
Alınan bilgiye göre, Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı tespit edilen Malatya Turgut Özal Koleji, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilerek, darbe girişimi sırasında şehit olan Zekeriya Bitmez'in ismi verildi
38/96
mask
Polis ekiplerinin okuldaki detaylı incelemesi sırasında üst kattaki misafirhane dikkati çekti. Sadece asansörle çıkılabilen misafirhanede toplantıların yapıldığı ve yansıtıcıların da bulunduğu 2 büyük salon ile yatak ve dolapların olduğu 14 oda görüldü. Adeta oteli andıran misafirhanenin, son derece modern donatıldığı belirlendi.
39/96
mask
"Çok dikkatli olmak durumundayız"
40/96
mask
"Burası kirli ve hain çalışmalarını yönettikleri, değişik yapılanmaları yönettikleri yer gibi anlaşılıyor. Sadece dersliğin, laboratuvarın, müdür, memur odasının bulunması gereken bir okulda maalesef Milli Eğitim Kanunu'nda ve yönetmeliklerinde olmayacak şekilde yapılanma olduğu anlaşılıyor.
41/96
mask
Bundan sonra bu gibi ihanet yapılanmalarının oluşmaması için çok dikkatli olmak durumundayız. Eğitim, öğretimin mutlak suretle devletimizin koyduğu esaslar çerçevesinde, devletimizi, milletimizi var edecek, değerlerimizi ortaya çıkaracak ama istismarcıları her türlü hırsızı, ipsizi, meşru olacakmış gibi insanları kandıran ihanetçileri de elimizin tersiyle itecek, demokrasi ve hukuk içerisinde onların cezasını vereceği bir noktaya da getirmemez gerekiyor."
42/96
mask
Vali Toprak, KHK'lerin özünün de bu olduğunu belirterek, "Demokrasi ve hukuk içinde kalarak, milletimizin geleceğine kast eden, çatışma suretiyle devletimizi ortadan kaldırmaya çalışan, bu gibi noktalarla çocukların ruhunu, gönlünü, vicdanını başkalarının ruhuna ve benliğine tabi kılan, sorgu sualsiz ona tamamen uymasını, tapmasını sağlayanların bu sıkıntılı ve hain icraatlarının da sonlandırılması ve fırsat verilmemesi adına hepimize görev düşüyor." dedi.
50/96
mask
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ'nün faaliyetlerinin ve örgüt yapısının deşifre edilmesi ve suça karışanlar hakkında yasal işlemlerin yapılması amacıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.
51/96
mask
Soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen eğitim kurumlarında inceleme yaptı.
52/96
mask
Palandöken ilçesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Aziziye Kolejine giden ekipler, yaptıkları araştırmada önemli bulgulara ulaştı.
53/96
mask
Kolejin kuzey cephesindeki binayı kontrol edilen polis, özel anahtarla kilitlenmiş kapıdan girilen ve 5 ile 6. katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit etti.
54/96
mask
Söz konusu bölümdeki incelemede, örgüt tarafından adeta "kozmik oda" olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı. Bu özel odalara sadece özel anahtarlarla girilebiliyor.
55/96
mask
İçerisinde koltuklar ile küçük bir sahne bulunan ve örgütün "himmet" toplantılarının yapıldığı anlaşılan salonun tavanında ise içinde dünya haritasının olduğu sekizgen şekil yer alıyor.
56/96
mask
Özel bölümün ikinci katına çıkan polis, çok daha büyük bir sürprizle karşılaştı. Burada yapılan kontrollerde ise gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi.
57/96
mask
Aynı katta restoranın içinden girilen bölümde de birbiriyle bağlantılı şeklinde tasarlanmış, içlerinde mutfak, banyo ve bekleme kısımlarının olduğu özel olarak hazırlanmış süit odalar ortaya çıkarıldı.
58/96
mask
Bunun üzerine gerekli incelemeleri yapan ve polis, delilleri topladıktan sonra koleji mühürledi.
68/96
mask
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, yeni bir gizli oda bulundu.
69/96
mask
Karabağlar ilçesindeki okuldaki incelemelerini sürdüren ekipler, beşinci katta lojman olarak kullanılan bir odada yaptığı araştırmada, elbise dolabının içinde gizli bir düzenek olduğunu belirledi.
70/96
mask
Durumun bildirilmesi üzerine okula gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları detaylı incelemede, dolabın tabanında mekanizmayı çalıştıran ipi belirleyerek çektiklerinde dolabın sırt bölümünde, gizli bir odaya geçişi sağlayan kapı açıldığını fark etti.
71/96
mask
Dolap içindeki kapıyı kullanarak gizli odaya giren ekipler, içinde 4 kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış "2800 dolar" ve "3200" yazılı not kağıtları buldu.
72/96
mask
Oda kapısını açan ve kapayan mekanizmanın elbise dolabındaki iple çalıştığı, ayrıca odada kurulu alarm sisteminin de kabloları kesilerek devre dışı bırakıldığı tespit edildi.
73/96
mask
Ekipler, lojman olarak kullanıldığı ileri sürülen katta, üst düzey misafirlerin ziyaretlerinde kullandığı, lüks otelleri andıran konfor ve şıklıkta döşenmiş, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara da rastladı.
74/96
mask
Okulda başka gizli bölmeler olabileceği şüphesiyle incelemenin devam ettiği bildirildi.
75/96
mask
Ekipler, okulda otantik eşyalarla döşenmiş ve "şark köşesi" adı verilen odada da inceleme gerçekleştirdi.
76/96
mask
Odadaki askeri kamuflaj elbisesinin göğüs bölümüne Türk bayrağı işlemesi, kol bölümünde ise ters dikilmiş "çavuş" rütbesi dikkati çekti. Odada ayrıca 2 kırbaca rastlandı. Odanın tavanında ise iç içe geçmiş 2 kareden oluşan ve Sultan Süleyman'ın mührü olarak adlandırılan desen olduğu gözlendi.
77/96
mask
Polis, aynı katta öğrencilerin girişine kapalı, yalnız idarecilerinin girebildiği odada ise Fetullah Gülen'in de portresinin bulunduğu çok sayıda resim ve bir masaj koltuğu buldu.
78/96
mask
Odada ayrıca, üzerinde adalet terazisi simgesi işlemeli, Osmanlı'da devlet harcamalarını denetlemek amacıyla 1865 yılında kurulan ve bugünkü Sayıştay'ın temelini oluşturan “Divan-ı Muhasebat” yazılı pirinç tabak, asılı cübbe, el sembolü şeklinde figürler ve Kazakistan bayrağı da bulundu.
79/96
mask
Bir başka odada ise duvarda üzerinde pusula bulunan dünya haritası bulunduğu görüldü.
80/96
mask
FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında örgütle bağlantılı olduğu ileri sürülen Şelale AŞ'ye bağlı eğitim kurumlarına kayyum atanması üzerine, örgütte önemli bir yeri olduğu bildirilen Yamanlar Koleji İlkokulu ve Ortaokulu binasına 22 Temmuz'da giden polis, Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce "mahrem" görüşmelerini yaptığı iddia edilen özel odasını bulmuştu.
81/96
mask
Mobilyaları, sergi alanları ve tefrişatı ile dikkati çeken odada, Gülen’in giydiği ve "kutsal" değer yüklenerek camekanlı alana konulmuş iki hırka dikkati çekmiş, camekanlı sergi bölümünde çeşitli taşlardan yapılan tesbihler, içinde çeşitli yerlerden getirilmiş toprakların da bulunduğu çok sayıda gümüş kutular, kılıçlar, bazı eski milli futbolcuların formalarının da yer aldığı gözlenmişti.
82/96
mask
Odada dikkat çeken diğer unsurlar ise duvara monteli beyaz "el semboller" olmuştu.
83/96
mask
Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülmüştü.
84/96
mask
Darbe girişiminde şehit düşen YTÜ Öğretim Üyesi "Prof. Dr. İlhan Varank"ın adı verilen Yamanlar Kolleji'nin Karşıyaka'daki binasında ise binanın alt bölümünde bir atölye ile binanın yemekhanesi ile kolej bahçesinde bulunan ve kütüphane olarak kullanılan cami arasında bir tünel ortaya çıkarılmıştı.

14 Eki 2016 - 10:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.