Okulların kar nedeniyle tatil edildiği iller

İstanbul Valiliği'nden sonra Ankara Valiliği de okulların Perşembe günü tatil olmayacağı açıklaması yaptı. İşte kar tatili olan iller..

İstanbul Valisi Vasip Şahin, perşembe günü okulların kar yağışı nedeniyle tatil olup olmayacağı sorusuna "Yağış yarın hafifleyeceği için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" dedi.

Ankara Valiliği, yarın okullarda eğitime devam edileceğini açıkladı.

Açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre eğitimin aksamasına neden olabilecek Hava Muhalefeti beklenmediğinden 12.02.2015 günü eğitime devam edilecektir" denildi.

Kar yağışının Cuma günü etkisini kaybedeceği açıklandı.

KAR TATİLİ OLAN İLLER

12 Şubat 2015 Perşembe günü Afyonkarahisar, Balıkesir, Çanakkale, Hakkari, Karaman, Konya, Samsun ve Uşak'ta eğitime ara verildi.

Uzmanlar akşamın ve gecenin ilerleyen saatlerinde bazı il ve ilçeler için de kar tatili olabileceğini belirtiyor.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları belirtildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de kar nedeniyle eğitime ara verilen ilçe sayısı 12'ye çıktı. Dün (salı) Karesi, Altıeylül, Erdek ve Balya'daki tüm okullarla Manyas, Gönen ve Susurluk'ta taşımalı eğitim ile yapılan okullarda tatil ilan eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; kar yağışının sabaha kadar sürmesinin ardından Kepsut, İvrindi, Bigadiç, Sındırgı ve Savaştepe'de de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Kar yağışının diğer ilçelere oranla daha etkili olduğu Savaştepe'de tatil kararın ders zilinin çalmasının ardından açıklandığını söyleyen veliler tepki gösterdi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ve 13 Şubat'ta ara verilmesi kararlaştırıldı.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi başta olmak üzere Başyayla, Ermenek, Sarıveliler ve Kazımkarabekir ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.

KARS, SİVAS, ANKARA, KONYA

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ve Konya kent merkezi ile Güneysınır, Akören, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar ve Seydişehir ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Şubat Perşembe ara verildiği duyuruldu.

SAMSUN

Samsun'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Alaçam ve Canik ilçelerindeki bazı okullar ile Vezirköprü İlçesi'ndeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde öğleden sonra başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini iyice artırdı. Kar kalınlığının yüksek noktalarda 50 santimi bulduğu Çelikhan’da, kar yağışının devam etmesi nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanacağı gerekçesiyle okulların tatil edilmesine karar verildi.

12 Şub 2015 - 09:41 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.