Özel okullardaki yöneticilik süreleri

Özel okullardaki yöneticilik süreleri ne olacak?

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

06/10/2015 tarihli ve 29494 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelikle eğitim kurumu müdür yardımcılığına yapılacak görevlendirmeler için yazılı sınav yapılması hüküm altına alınmıştı. Söz konusu yazılı sınav 20/03/2016 tarihinde 32 il merkezinde yapılacaktır.

Bu sınava kimlerin girebileceği ile ilgili sorulara"MEB'de, müdür yardımcısı görevlendirmeleri nasıl olacak?" haberimizde cevap vermiştik.

Yeni soru ise şudur özel okullarda öğretmen/yönetici olarak geçirilen süreler sınava girmek için gerekli süreye dahil edilecek midir?

23.07.1965 tarih ve 12056 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun"Tesis Edilen Sınıflar" başlıklı 36. maddesi "Ortak Hükümler" bölümü (C) fıkrası 5. maddesinde; "5 - Özel okullarda öğretmenlik veya yöneticilik yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı emrinde memuriyet kabul edenlerin özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hüküm geçmiş yıllardaki sınav kılavuzlarına girmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı 2011 Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı/Müdürlük seçme sınavı başvuru kılavuzun "3. Başvuru Şartları" bölümünde; "Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük Seçme Sınavı'na Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik'in 7 ve 8'inci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilirler.

Bu sürenin hesaplanmasında; askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında asker öğretmen olarak yerine getirenlerin, eğitim kurumlarında geçirilen hizmet sürelerinin tamamı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlikte geçen sürelerin tamamı ve özel okullarda öğretmen/yönetici olarak geçirilen sürelerin 2/3 değerlendirilir. Sınava girmek için gerekli sürenin hesabında; sınava başvuru tarihinin son günü esas alınacaktır." açıklaması bulunmaktaydı.

Muhtemelen yeni yapılacak olan sınav için hazırlanacak kılavuzda da aynı ibare yer alacaktır.

Ahmet KANDEMİR

14 Ara 2015 - 06:30 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.