Özer'den Mekke'nin Fethi Yazısı

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, 31 Aralık tarihinde gerçekleşen "Mekke'nin Fethi"nin yıl dönümünü, sosyal medyadaki hesabında kaleme aldığı yazı ile kutladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, 31 Aralık tarihinde gerçekleşen "Mekke'nin Fethi"nin yıl dönümünü, sosyal medyadaki hesabında kaleme aldığı yazı ile kutladı.

İşte Ahmet Özer'in o yazısı:

FETİH; KARANLIKTAN AYDINLIĞA, ZULÜMDEN ADALETE DÖNÜŞTÜR

Mekke’nin fethi İslam tarihinin dönün noktalarından biridir. Mekke’nin fethi ile hem yürekler fethedilmiş, hem İslam beldelerinin fethinin başlangıcı olmuştur.

Fetihle, Rasulullah AS’ın “Ey Mekke, dünyada en çok sevdiğim şehir sensin ama senin çocukların beni burada bırakmıyor” hüzünlü ayrılığının sonunda Yüce Mevla’nın vaadi gerçekleşmiş oldu. “Doğrusu biz, sana apaçık bir fetih ihsan ettik.”(Fetih-1) Ayeti ile Rabbimiz vaadinin gerçekleştiğini belirtiyordu.

Mekke’nin fethi affetmenin, bağışlamanın, iyiliğin zirveye çıktığı bir gündür. Fetih günü, yıllarca peygambere ve inanlara her türlü işkenceyi, eza ve cefayı reva görenler, onları açlığa mahkûm edenler, en sonunda öldürmeye karar verip yurtlarından kovan insanlar, yaptıklarından dolayı utanç içinde, başları önlerinde Hz. Peygamberin önünde duruyor ve kendileri hakkında peygamberin vereceği kararı bekliyorlardı. O günkü savaş hukukuna göre hepsi öldürülebilir, hepsi köle yapılabilir, hepsinin mallarına el konabilir, şehir yağmalanabilirdi.

Hz. Peygamber A.S başları öne eğilmiş Mekkelilere sordu: “Ey Mekkeliler size ne yapacağımı düşünüyorsunuz?

-Sen kerim bir babanın oğlu, kerim bir kimsesin. Senden yalnızca iyilik bekleriz.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz A.S:

-Ben size Hz. Yusuf’un kardeşlerine dediğini diyorum. “Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yoktur”, gidin serbestsiniz.

Bu davranışla ikinci fetih, gönül fethi de gerçekleşmişti, kadın-erkek gelip Peygamber Efendimize biat ettiler.

31 Aralık kimilerine göre Mekke’nin fethi, kimilerine göre ise, Fetih için yola çıkıldığı gündür. Asıl olan ise Mekke fethedilmiştir, Kâbe putlardan temizlenmiştir Hem madden, hem manen.

İslam dünyası yeni fetihler ve fatihler bekliyor. Kudüs yeniden fethedilmeyi beklerken, Ayasofya 2. Fatihi bekliyor. Suriye, Irak, Mısır, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Balkanlar, Kafkaslar, Doğu Türkistan, Myanmar, Arakan Fatihler ve Fetihler bekliyor. Merhamet Fatihlerini, gönül Fatihlerini, sorumluluğun hakkını verecek yiğitleri bekliyor.

Evet… 2015 yılı bizim için yeni bir takvimin duvara asılmasından başka bir şey değildir. Yapabilirsek 2014 takvimi astığımız günden bugüne neler oldu, bunun muhasebesini yapalım…

01 Oca 2015 - 09:26 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.