Özür Atamalarında 3 Yıl Şartı Gelecek

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Basın Merkezi Toplantıları kapsamında yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"na İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eş durumu atamaları

Eş durumu atamalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Aydoğdu, il içinde yaklaşık 21 bin 900 kişinin müracat ettiğini 6 bin 46 kişinin eş özrünün yapıldığını, il dışında da 8 bin 715 kişinin müracat ettiğini 7 bin 742 kişinin eş ataması yapıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın eş atamalarıyla ilgili hassasiyeti olduğunu ve “Mutlaka eşleri birleştirmek için her yolu deneyelim” şeklinde bir talimatı bulunduğunu anlatan Aydoğdu, şunları söyledi:

“Yeni yönetmeliğimizde bununla ilgili iki madde var birincisi şu, örneğin eş Van’da Ankara’ya gelmek istiyor, Ankara’da yer yok. Biz diyoruz ki, ‘Ankara’daki arkadaşı Van’a göndermeyelim ama sizi biz Ankara’ya en yakın illerden biri olan Kırıkkale’de ya da Niğde’de, Çankırı’da ya da Çorum’da birleştirelim, norm varsa’. Bakın bu ilk kez olan bir şeydir. Biz Sayın Bakanımızın talimatı, ‘eşleri mutlaka ne olursa olsun bir yerde birleştirelim. Sayın Bakanımız bir talimat daha verdi ve ‘İl içinde de bunu uygulayalım’ dedi. İl içinde de yönetmeliğe bir madde koyuyoruz, o da şu, diyelim ki Şereflikoçhisar’dan Çankaya’ya gelmek istiyor, Çankaya’da yer yok biz ikisi de öğretmense diyoruz ki, ‘Gölbaşı’nda, veya Yenimahalle’de Kiçören’de yer var gelin size burada birleştirelim’, bu da bir yeniliktir diye düşünüyorum böyle bir esneme payı var.”

Aydoğdu, 550 bin kişinin müracaat ettiği yer değişikliğinde kendilerinin yaklaşık olarak 135 bin kişinin yerini değiştirdiklerini anımsatarak, bunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne kadar ciddi bir sirkülasyonu olduğunun görülmesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

“Ağustos ayında eşi özel sektörde çalışan arkadaşlarımıza da 3 yıl şartı gelmiş olacak”

Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğine göre eşi özel sektörde çalışanlar bir yılı doldurunca eş özründen müracat edebildiklerini hatırlatan Aydoğdu, şöyle devam etti:

“Biz de o zaman yönetmeliği çıkarmadığımız için Sayın Bakanımız yine öğretmenleri birleştirmek adına Şubat atamasında bunu biz görmedik yani yönetmeliği çıkaramadık ya da Sayın Bakanımız ‘Bunu eski yönetmelikle yapalım’ dedi, öyle yaptık. Fakat bununla ilgili de diğer bakanlıklardan çok tepki aldık. Çünkü diğer bakanlıklar çerçeve yönetmeliğini uygular sadece Milli Eğitim Bakanlığı, altını çizerek söylüyorum, öğretmenlerin bu mağduriyetini önlemek için bu çerçeve yönetmeliğe uymadı, bu çok önemli. Fakat bizim yeni yönetmeliğimiz çıktığı zaman mecburen Başbakanlığın Çerçeve Yönetmeliğine uyacağız, o zaman orada 3 yıl şartı mutlaka olacak ve Ağustos ayında eşi özel sektörde çalışan arkadaşlarımıza da 3 yıl şartı gelmiş olacak.”

Aydoğdu, Bakanlık bünyesindeki 851 bin öğretmenden eş durumu mazereti olan 630 bin 270 kişi bulunduğunu ifade etti.

26 Oca 2015 - 18:10 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.