PMYO'lara 3 bin öğrenci alınacak

Polis Meslek Yüksekokullarına 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 3 bin öğrenci alınacak.

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 700'ü erkek, 300'ü kadın olmak üzere toplam 3 bin öğrencinin alınacağı bildirildi.

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, adaylar 18-30 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru yapabilecek. İnternetten ön başvuru yapan adayların evrak teslimi için şahsen gidecekleri başvuru ve sınav merkezleri ise 1 Temmuz 2015'te http://pmyo.pa.edu.tr adresinden duyurulacak. Adaylar, 2 Temmuz-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında istenilen belgeleri müracaat komisyonlarına teslim edecek.

İnternet üzerinden ön başvurusunu yapan, ancak belirlenen şartları taşımayan, belirlenen tarihte başvuru, sınav merkezlerine şahsen başvuru ve evrak teslimi için gelmeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecek. İnternet üzerinden yapılan ön başvuru müracaat sayılmayacak.

Evrakını teslim eden adayların aynı gün gireceği "değerlendirme ve seçme sınavı"nın yapılacağı 2-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında internetten ön başvuru yapılamayacak ve bankalara başvuru ücreti yatırılamayacak.

Sınav ücreti olarak belirlenen 50 lira, 18-30 Haziran 2015 tarihleri mesai saatleri içinde yatırılacak. Emniyet Teşkilatı personelinin şehit veya vazife malulü kapsamındaki eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacak.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Açıklamaya göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 700'ü erkek, 300'ü kadın olmak üzere alınacak 3 bin öğrencide aranan şartlar şöyle sıralandı:

T.C. vatandaşı olmak.

Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak.

2015 yılı içinde yapılan YGS de puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 270 ham puan, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından olanlar en az 140 ham puan almış olmak.

1 Ekim 2015 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1990 – 01 Ekim 1997 tarihleri arasında doğmuş olmak).

Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak.

Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

Adayın kendisinin ve evli ise eşi hakkında; genel ahlak ve edebe aykırı herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak.

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin, bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak.

Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile giriş yönetmeliğinde sayılan suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

haber10

20 Haz 2015 - 14:01 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.