'Polis Akademisi'ne son sınıf ayarı

'Polis Akademisi'ne son sınıf ayarı

Sabah
Haber albümü için resme tıklayın

TBMM İçişleri Komisyonu gündeminde bulunan 'İç Güvenlik Paketi' konusunda YÖK'ten çekince geldi. İçişleri Bakanlığı'na görüş bildiren YÖK, paketle kapatılacak olan Polis Akademisi son sınıf öğrencileriyle ilgili çekincesini gündeme getirdi. Paketin çıkmasıyla Polis Koleji'yle birlikte kapatılacak olan Akademi'nin son sınıfının dengi fakültelere kaydırılacağına dikkat çeken YÖK, ocak ayında yatay geçiş yapacak bir öğrencinin sadece yarım dönem eğitim görerek, haziranda bir başka fakülteden diploma almasının uygun olmayacağını ifade etti. Bu durumun YÖK yasasına aykırılık teşkil edeceğini bildiren, YÖK yetkilileri kriz yaşanmaması için önlem alınmasını istedi. "YÖK'ün uyarısını haklı bulan İçişleri Bakanlığı ise konuya çözüm arıyor. Alt ve tali komisyonlarda çalışmaları tamamlanan paketle ilgili ana komisyonda verilecek bir önergeyle değişikliğe gidilmesi gündemde. Yapılacak değişiklikle son sınıf öğrencilerinin eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını alması veya yatay geçiş yapacakları okullarda hazırlık okumaları gibi çözümler gündeme gelecek

24 Ara 2014 - 16:05 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.