Polise 580, muhtara 350 lira artış

Hükümet, zam müjdelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Asgari ücreti net bin 300 liraya, öğrencilerin burslarını 330 liradan 400 liraya çıkaran, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarını yükselten, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu ay

Hükümet, zam müjdelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Asgari ücreti net bin 300 liraya, öğrencilerin burslarını 330 liradan 400 liraya çıkaran, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarını yükselten, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına bu ay itibariyle 100 lira ekstra artışı yansıtan Hükümet, şimdi de muhtarlar, polisler ve çalışan emeklilere verdiği zam müjdeleri için kolları sıvadı.

Yeni düzenlemelerin hayata geçmesiyle; muhtar maaşları 350 lira artırılacak. Halen 950 lira olan muhtar maaşları, bin 300 liraya yükseltilecek. Polisler ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. Polislerin emniyet hizmeti tazminatı da yüzde 25 artırılacak. Böylece polis maaşında 240 lira ile 580 lira arasında artış sağlanmış olacak.

GÖZLER MECLİS'TE

Emekli olduktan sonra Bağ- Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılacak. Yüzde 10'luk kesintinin sona ermesiyle emekli esnafın geliri artacak. Örneğin; bin 500 lira maaşı olan emekliden 150 lira prim kesintisi yapılıyor. Kesintinin kalkmasıyla emeklinin eline bin 500 lira geçecek.

Yenişafak

13 Oca 2016 - 12:29 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.