Proje Okul Müdürleri Ayaş’ta Toplandı

Milli Eğitim Bakanlığınca 2015 yılında ortaya konulan ve uygulanmaya başlayan özel program ve proje uygulayan okulların müdürleri 8/9 Ekim'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde bir araya geldi.

Sami Aydoğan / memurpostasi.com özel haber

Milli Eğitim Bakanlığınca 2015 yılında ortaya konulan ve uygulanmaya başlayan özel program ve proje uygulayan okulların müdürleri 8/9 Ekim'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde bir araya geldi.

Çeşitli genel müdürlüklere bağlı yaklaşık 155 okul müdürünün katıldığı toplantıya MEB İnsan Kaynakları Gene Müdürlüğünden ve diğer gene müdürlüklerden daire başkanları ve şube müdürlerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığının İnsan Kaynağının yönetimi anlamında en üst mercii olan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da katıldı.

Proje okullar yönetmeliği 1 Eylül'de yayımlanmıştı. İş ve işlemlere dair 19 Eylül'de bir Genelge de yayımlandı. Şu an itibariyle okulların en büyük problemini teşkil eden personel istihdamı toplantının en önemli gündemini teşkil etti. Bu okullarda 8 yılını dolduran öğretmen ve idarecilerin başka kurumlara tayin edilmesi ve yerlerine ilgili genel müdürlüğün inhası ile atama yapılması yönetmelikte belirtilmişti. Bu yönetmelik hükmünün uygulanmasında karşılaşılan problemlerin görüşüldüğü toplantıda bütün bu işlerin ivedilikle yapılması ve öğrencilere her hangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi kararlaştırıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanı Fethi Fahri KAYA, ülkenin zor günlerden geçtiğini bu yönüyle proje okulların da bazı problemlerle karşılaştığını ama bunların çözülmeyecek problemler olmadığını, bazı sorunların zaman içinde rayına oturacağını belirtti.

Genel Müdür Hamza Aydoğdu, Deneyimlerini Paylaştı

Toplantıya yoğun mesaisi içinde katılan İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU, okul müdürlerine daha çok yöneticilik deneyimleri üzerine sohbet havasında bir sunum yaptı. Esas olanın dostlar biriktirmek olduğunu, bunun dışında her şeyin geçiciliğini ve makamların bir hizmet aracı olduğunun daima akılda tutulması gerektiğini vurguladı.

Sami Aydoğan / memurpostasi.com özel haber

11 Eki 2016 - 07:50 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.