Putin ABD Başkanı Obama'nın yeni yılını kutladı

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aradı ve yeni yılını kutladı. Putin aralarında soğuk rüzgarlar estiği Obama'yı da arayarak gerginliği bitirecek bir hamle yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu birçok ülke liderinin yeni yılını kutladı. Putin aralarından soğuk rüzgar estiği ABD Başkanı Brack Obama'yı da arayarak yeni yılını kutladı ve Obama'ya 2015 yılında Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın 70. yılının kutlanacağını hatırlattı. Bilindiği üzere Ukrayna savaşında ABD, Rusya'ya karşı savaş açmış ve yaptırımlar uygulamıştı. İki ülkenin arası açılmıştı.

ERDOĞAN'A BİRLİK MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2015 yılında Rusya ve Türkiye'nin ikili ilişkilerini daha aktif bir şekilde geliştirmelerini, farklı alanlarda el birliğiyle önemli projeleri hayata geçirmelerini, uluslararası arenada güçlerini koordine etmelerini ümit ettiğini belirtti. Kremlin Basın Servisi tarafından duyurulan yeni yıl mesajında Rus lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılını kutlarken iki ülke arasındaki dostane ilişkilerinin 2014'de ciddi anlamda geliştiğini vurguladı.

"DAHA AKTİF GELİŞMELER OLACAK"

Yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı varılan anlaşmalar temel alınarak iki ülkenin karşılıklı fayda sağladığı bağlarını, daha aktif bir şekilde geliştireceğinden, farklı alanlarda önemli projeleri hayata geçireceklerinden ve uluslararası arenada güçlerini koordine edeceklerinden emin olduğunu belirtti" ifadeleri yer aldı.

SÜRPRİZ TELEFON: OBAMA'YI ARADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, diğer ülke liderlerinin yeni yılını kutladı. Rus lider kutlama mesajlarında, ABD Başkanı Barack Obama'ya 2015 yılında Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın 70. yılının kutlanacağını hatırlattı.

Kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Devlet Başkanı, bu tarihi günün Rusya ve ABD'nin barışı ve uluslararası istikrarı sağlamak ve küresel tehditlerle mücadele etmek zorunda olduklarını hatırlatıyor. Vladimir Putin, Rusya ve Amerika'nın işbirliğinin eşit haklar ve karşılıklı saygı prensiplerine dayanarak daha başarılı şekilde gelişebileceğinin altını çizdi."

CAMERON, MERKEL VE HOLLANDE'A DA TELEFON

İngiltere Başbakanı David Cameron ve Kraliçe II. Elizabeth'i kutlayan Putin, Rusya ve İngiltere'nin ilişkilerinin olumlu şekilde gelişmesini ümit ettiğini belirtti. Putin, "Uluslararası gündem sorunlarının çözümünde iş birliği yapmamız Avrupa ve tüm dünyada barışın ve güvenliğin sağlanmasına sebep olacak" diye konuştu. Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de yeni yılını kutladı ve "İşbirliğimizi güçlendirmek ve uluslararası arenada gündem sorunlarının çözümünde faydalı diyaloğa ve aktif ortak çalışmalarımıza devam etmeyi ümit ediyorum" dedi. Fransa Devlet Başkanı François Hollande'e seslenen Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin zengin tarihe sahip olduğuna dikkat çekti. Rus lider partner ilişkilerinin geliştirilmesinin Rus ve Fransız halkının çıkarlarını karşılayacağını ve Avrupa'da barış, güvenlik ve istikrarı sağlayacağını belirtti.

01 Oca 2015 - 09:59 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.