Rusya'dan Türkiye'ye ambargo

Gemilerinin Rusya'da sıkı denetim altında olduğunu ifade eden gümrük firmaları, endişeli olduklarını belirttiler.

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna'ya ihracat için kullandığı Zonguldak Limanı'nda firmalar endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. İki ülke arasında başlayan süreçle birlikte Rusya'da bulunan gemilerinin sıkı denetim altına alındığını belirten firma yetkilileri, Rusya'nın tutumunu yakından takip ediyor.

“RUSYA GEMİLERİMİZİ ALMIYOR”

Rusya'nın gemilerini limana almadığını söyleyen gümrük firması yetkilisi Uğur Sütçü, yaşanan sürecin kendilerini fazlasıyla etkileyeceğini söyledi. Sütçü, Zonguldak Limanı'nın da gelişmelerden olumsuz etkileneceğini ifade etti. Sütçü, “Rusya gemilerimizi almıyor. Şu anda içeriye almıyor. Bekleyen gemiler var. Bir sıkıntı olacak ama bizim çalışmalarımız ağırlıklı olarak Ukrayna olduğu için Kırım'a giden gemilerimiz var. Onlarda sıkıntı yaşayacağız. Ama bizi haliyle çok etkileyecek. Putin'in açıklaması da oldukça ağır. Biz narenciye ağırlıklı ihracat yapıyoruz. Fakat Kırım'a farklı ürünler de gidiyor. Bu illa ki bizi etkiler. Rusya sadece Türkiye'ye 800 araç için izin veriyor. Zonguldak'ın zaten fazla bir geliri yok. Kömür de bitmek üzere, bu sıkıntılar Zonguldak'ın başını epey ağrıtacak” diye konuştu.

25 Kas 2015 - 22:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.