Saçınızın daha hızlı uzamasını nasıl sağlarsınız?

Saçınızın daha çabuk uzamasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktaları ve mutlaka işe yarayacak yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

Saçınız ısı, boya ve kimyasal işlemler yüzünden yıprandı ve uzaması zorlaştı mı? Ya da belki daha yavaş uzayan bir saç yapısına sahipsiniz. Upuzun saçlara kavuşmak istiyorsanız saçınıza neler yapmanız ve yapmamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Böylece sabrınızın meyvesini alıp doya doya savuracağınız uzun saçlara kavuşabilirsiniz.

İşte saç uzatırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında derlediğimiz faydalı ipuçları...

Sıkı at kuyruğundan uzak durun

Saç toplamanın rahatlığı ve şıklığından vazgeçememenizi anlıyoruz. Oysa tepeden sımsıkı toplayıp lastikle tutturmak saçınıza yapacağınız en büyük kötülüklerden biri. Özellikle sıkı at kuyruğu modeli, saç köklerini gererek geri dönüşü olmayan bir tahribata yol açıyor. Sert tokalar saçlarınızı kırarak sağlıksızlaştırıyor ve uzamasını yavaşlatıyor. Saçınızın dağınıklığı sizi rahatsız ediyorsa gevşek bir şekilde toplamanızı ya da örmenizi, tutturmak içinse yumuşak tokalar kullanmanızı öneririz.

Saçınızı ısıya karşı koruyun

Saçın yıpranmasına sebep olan unsurlardan biri de düzenli olarak ısı uygulamak. Yüksek ısı, saç kırılmasına sebep oluyor ve saçın doğal uzama sürecini yavaşlatıyor. Eğer maşa ya da düzleştirici gibi saç şekillendirme aletlerinden vazgeçemiyorsanız ısıya karşı koruyucu spreyler spreyler kullanmayı ihmal etmeyin. Bu faydalı spreyler ısının yıpratıcı etkilerine karşı adeta bir kalkan görevi gördüğü için hayatınızı kurtaracaklar.

Saç diplerinizi ihmal etmeyin

Saç derisi ve dip bölgesinin saçınızın doğal yağlarıyla korunmaya ihtiyacı var. Ama bu yağlar kalın telli ve kıvırcık saçların ucuna kadar ilerlemekte zorlanacağı için ekstra bakım gerektiriyor. Faydalı yağlarla zenginleştirilmiş serumlar ve maskelerle saç diplerine yedirerek masaj yapabilirsiniz. Uzmanlar saç diplerinin dış etkenlerden de temizlenmesi gerektiği kanısında. Bunun için su ve sirke karışımıyla hazırladığınız saç maskesini duştan çıkmadan hemen önce uygulamanız yeterli olabilir.

Duştan hemen sonra saçınıza tarak değdirmeyin

Kalın ve kıvırcık, ince ve düz... Saç tipiniz ne olursa olsun ıslak saçınızı tarama alışkanlığına bir son vermelisiniz. Islak saçın elastikiyeti onu kırılmalara ve kopmalara çok daha fazla meyilli hale getiriyor. Saçınız duştan sonra iflah olmaz şekilde dolaşıyorsa düğümleri parmaklarınızla açmayı deneyebilirsiniz. Bu da işe yaramıyorsa dolaşıklığı saça en az zararı vererek çözen kalın dişli tarakları tercih edebilirsiniz.

Saçınızı değil vücudunuzu besleyin

Birinin sağlıklı beslenip beslenmediğini nasıl anlarsınız? Tabii ki saçlarına bakarak! Yediklerinize dikkat ediyorsanız sağlığınız hem cildinize hem de saçınıza yansıyacaktır. Zeytinyağı, omega-3 gibi faydalı yağlar bakımından zengin bir diyet, hücrelerin sağlığa kavuşmasına ve saçın hızla uzamasına da yardımcı oluyor. İhtiyacınız olan faydalı yağları avokado, ceviz, fındık, keten tohumu ve zeytinyağı gibi gıdaları tüketerek alabilirsiniz.

Sağlıklı saçlara giden yolda yağların takım arkadaşlarını unutmamak gerekiyor. Protein, E vitamini, C vitamini ve Biotin gibi maddeler bakımından eksik kalmış bir diyet hem sağlığınızı kötü yönde etkiler hem de saçınızın donuklaşıp dökülmesine yol açabilir.

06 May 2016 - 15:30 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.