Sağlık Bakanlığı'dan, eşi özelde çalışan doktorların nakli için yeni düzenleme

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklikle, eşi özelde çalışan doktorların nakil isteyebilmesi için iki yeni şart getirildi.

Bilindiği üzere, Danıştay, 1 Haziran 2017 tarihli kararında, stratejik personel olarak kabul edilen hekimlerin, özel sektörde çalışan eşlerinden dolayı nakil istemelerini engelleyen yönetmelik hükümlerini iptal etmişti. Sağlık Bakanlığı bu düzenleme sonrasında yönetmeliği bugün itibariyle değiştirdi ve iki yeni şart getirdi.

3 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme şu şekildedir:

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 26/3/2013 tarihli ve 28599 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin beşinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak, sosyal güvenlik prim ödeme gün sayısı stratejik personel bakımından iki katı olarak uygulanır ve stratejik personelin atanma talep ettiği yerin 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi veya C ve D hizmet grubu il olması şarttır."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

DEĞİŞKLİK YAPILAN FIKRA

(5) (Değişik fıkra: 30.09.2016 - 29843 s. R.G. Yön./3. md.) Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır. Kendi adına çalışanlardan borçlarını yapılandıranlar ile atama talep edilen yer dışında sosyal güvenlik primleri ödenenlerden, atama talep edilen yerde iş yerinin faaliyette olduğunu ve bu işyerinde en az 720 gün çalıştığını belgelendirenlerin talepleri de değerlendirmeye alınır.

DEĞERLENDİRME

Danıştay kararı sonrasında Sağlık Bakanlığı yeni düzenleme yapmıştır. Buna göre, stratejik personel olarak kabul edilen hekimlerin, özelde çalışan eşlerinden dolayı nakil isteyebilmesi için 720 gün değil 1440 gün prim süresi istenecektir. Ayrıca nakil istenecek yer 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi veya C ve D hizmet grubu il olmadır.

03 Haz 2017 - 10:10 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.