'Sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı yok'

Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:

Medyada yer alan "Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi" başlıklı haberler gerçeği yansıtmadığından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bakanlığımızca sağlık personeline sosyal medyaya yasak getiren herhangi bir yazı gönderilmemiştir.

Haberlerde talimat adıyla bahsedilen yazı, "Sağlık Bilişim Ağı Projesi"dir.

Bu proje, Bakanlığımız merkez ve taşrara teşkilatlarının, bilgi ve iletisim teknolojilerinden en üst seviyede yaralanabilmesi için ileri teknoloji sunan MPLS VPN (yüksek protokollü etiketleme sistemi özel sanal ağı) teknolojisi kullanılarak tüm kurum ve kuruluşlarımızı kapsayan bir projedir.

İnternet filtrelemeleriyle ilgili söz konusu planlamalar Bakanlığımız Merkez Teşkilatı tarafından değil, illerdeki birimlerce koordine edilmektedir. Manisa ilimizdeki düzenleme bireysel sosyal medya kullanımını değil sadece kurumsal bilgisayarlardaki kullanımı kontrol altına almaktadır.

Dolayısıyla Bakanlığımızın sağlık çalışanlarına sosyal medyayı yasaklaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

17 Mar 2016 - 14:29 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.