Sağlık Çalışanlarının İller Arası Tayin Yazısına İtiraz

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’nın, iller arası tayin yerine sadece İstanbul için tayin başvurusu açmasına yazılı itiraz ederek, yazılı başvuruda bulundu.

tayin1.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanlığı’nın, iller arası tayin yerine sadece İstanbul için tayin başvurusu açmasına itirazımızı Sağlık Bakanlığı’na yaparak, her yıl yapıldığı gibi zamanı geldiğinde bütün illeri kapsayacak iller arası tayin kurası başvurularının açılmasını istedik.

Bakanlığa yazdığımız yazıda, atama kurasının, İstanbul ilinde açılan sağlık tesislerinin personel ihtiyacını karşılamak için, diğer iller arası atama kurasını yapmayacak olmasının geçerli bir mazeret durumu olmadığını dile getirdik. Yazımızda, “İller arası atama dönemi, Temmuz ayı haricinde Ocak ayında yapılsa bile, Ocak ayındaki atama dönemi kış ayında gerçekleştiği için personellerin atandıktan sonra çocuklarının okulları değiştirmeleri ve evlerinin taşınması hiç beklenmeyecek mağduriyetler yaşatacaktır. Bunun yanında, yıllardır Ocak ve Temmuz aylarında yer değiştirme kurası ilanı yayınlanmakta ve sağlık çalışanları bu ilanları beklemektedir.” İfadelerine yer verdik. Yazımızda ayrıca, İstanbul haricinde diğer iller için 2017 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Sureti İle Atama Kurasının vakti geldiğinde ilan edilerek, bu mağduriyetlerin yaşanmadan önlenmesini istedik.

İSTANBUL’DA ÇALIŞMAK ÖZENDİRİLMELİ

İstanbul ile ilgili zaten özel bir iller arası yer değiştirme başvurusu açılmış iken, çeşitli sebeplerle iller arası yer değişikliği bekleyen ve tüm planlarını bu tayin başvurusuna göre yapan birçok sağlık çalışanı mağdur edilecektir.

İstanbul’un yetersiz istihdam sorunu ve sağlık çalışanlarının neden bu şehirde görev yapmak istemeyip başka illere tayin istediği konusunda çalışma yapılıp, sorunlar çözülmesi gerekirken, bu sorunun çözümü için iller arası tayin bekleyen sağlık çalışanlarının umutlarını kırmak, sorunları çözmeyecek yeni sorunlar üretecektir.

İstanbul’daki yetersiz istihdama çözüm aranacak ve sağlık çalışanlarının burada çalışması sağlanacaksa, öncelikle sorunlar çözülmeli, özendirici uygulamalar hayata geçirilmelidir.

Sağlık çalışanlarını mağdur eden bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir.

29 May 2017 - 23:04 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.