Savarona yurt dışı seyahatlerinde Erdoğan'a eşlik edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Atatürk’ün yatı Savarona ile ilgili planlarını anlattı.

Savarona yurt dışı seyahatlerinde Erdoğan'a eşlik edecek
Haber albümü için resme tıklayın

MITT’2015 Turizm Fuarı için geldiği Moskova’da, Türkiye Büyükelçiliği’nde gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Savarona ile ilglili soruları yanıtladı.

SAVARONA YURT DIŞI SEYAHATLERİNE EŞLİK EDECEK

Çelik, “Birincisi, Türkiye’ye gelen devlet başkanlarını Sayın Cumhurbaşkanımız Savarona’da ağırlamak arzu ederlerse; ikincisi de Cumhurbaşkanımızın yurt dışı seyahatlerinde bu gemi oraya eşlik edebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir ülkeyi ziyaret ettiler ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde kendisi de Türk toprağında yemek vermiş olacak” dedi.

"SAVARONA ATATÜRK'ÜN BİR HATIRASIDIR"

Hürriyet’in haberine göre Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek. Okullardan da Savarona’yı gezme talepleri geliyor. Bunu sergileyebiliriz. Şimdi restorasyon çalışmaları sürüyor. Atatürk’ün bir hatırasıdır. Bu şekilde kullanılması da sağlanmış olacak.”

ensonhaber.com

23 Mar 2015 - 08:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.