Şeker hastalığının az bilinen erken belirtileri

Birazdan vereceğimiz şeker hastalığı belirtilerinden en az bir veya bir kaçına sahipseniz bir uzmana başvurup şeker ölçümü yaptırmanız gerekebilir.

Şeker hastalığı kandaki glikoz miktarının yükselmesi durumunda orta çıkan tehlikeli bir hastalıktır. Diyabet tanısı konulmuş olan herkeste, sık idrara çıkma, sürekli su içme isteği gibi olağan belirtiler gözükmeyebilir. Bu belirtilerin dışında şeker hastalarında farklı belirtilerde kendini gösterebilir. O belirtilerin ne olduğunu merak etmeye başladıysanız hemen açıklayalım…

İşte şeker hastalığının en az bilinen erken belirtileri…

Ciltte ortaya çıkan hassasiyet ve kuruluk

Şeker hastalığının en erken belirtileri arasında kandaki glikoz miktarının artması sonucunda ciltte meydana gelen değişimlerdir. Bu değişimler kuru, kaşınan ve hassasiyeti artmış bir cilde sahip olmanıza neden olur.

Kaşıntı ve kuruluk kimi zaman ellerde, kollarda ve bacaklarda da görülebilir. Eğer cildinizde sürekli olarak kuruma, kaşıntı ve hassasiyet varsa kan şekerinizi ölçtürmenizde yarar var.

Horlama

Horlama, hava yollarını tıkayan kasın rahatlamasıyla normal nefesin kesintiye uğramasından dolayı şeker hastalığının gelişiminde baskın bir rol olarak kabul edilebilir.

Horlama oksijenin akciğerlere girmesini zorlaştırarak glikoz metabolizmasını bozar.

İşitme problemi

İşitme problemleri de şeker hastalığının belirtileri arasında yer almaktadır. Duymak zor olduğu için televizyonun sesini yükseltmek zorunda kalmanız veya diğer insanlardan bir şeyleri tekrar etmesini istemeniz durumunda muhakkak doktorunuza danışın.

28 Nis 2017 - 14:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.