SİHA'lar Kandil'i yerle bir etti!

PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları SİHA'lar tarafından vuruldu. Terör örgütünün onlarca kaybı ise militanların telsiz görüşmelerine yansıdı. Operasyonlarda ise 19 hain öldürüldü

PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları SİHA'lar tarafından vuruldu. PKK'nın ağır kayıplar verdiği değerlendiriliyor. Bu arada Mardin'de 6, Hakkari'de 1, Batman'da 1, Van'da 3, Elazığ'da 8 terörist olmak üzere toplam 19 terörist etkisiz hale getirildi.

TOPLANMA MERKEZİ VURULDU

İnsansız Hava Aracı ve üs bölgelerinde bulunan gece görüşlü termal kameralar sayesinde Kuzey Irak sınırında hareketlilik olduğu belirlendi. Alınan görüntülerin Genelkurmay Başkanlığı harekat merkezine iletilmesi üzerine SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Araçları) sayesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesi karşısında yer alan Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan ve Hakurk kamplarına operasyon düzenlendi. Hava harekatında teröristlerin toplantı yaptığı iki ayrı barınak vuruldu. SİHA'ların etkili hava harekatında barınakların yanı sıra teröristlerin silah ve mühimmat depoları da imha edildi. Ağır kayıplar veren teröristlerin verdikleri zayiat telsiz görüşmelerine de yansıdı. Teröristler'in Kandil ile yaptıkları telsiz görüşmesinde hava harekatında SİHA'ların kullanıldığını ve kayıplarının çok olduğunu söyledikleri belirlendi.

19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Elazığ'ınKarakoçan ilçesinde SİHA'ların kullanıldığı operasyonda 8 terörist ölü ele geçirildi. Bingöl merkeze bağlı Kuruca köyünde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada da 1 terörist öldürüldü. Van'ın Gürpınar ilçesi Faraşin Yaylası bölgesinde saldırı hazırlığında olan biri kadın 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Mardin'de 6, Hakkari'de de 1 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

HÜSEYİN KAÇAN - Sabah

24 Eyl 2017 - 09:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.