Suikast için Türkiye’ye gelen 3 DEAŞ’lı yakalandı

Fırat Kalkanı harekatına sözde misilleme yapmak ve suikast düzenlemek için Türkiye'ye gönderilen terör örgütü DEAŞ üyesi 3 kişi ve bu kişilere finansal destek sağlayan bir kişi Şanlıurfa'da yakalandı.

Fırat Kalkanı harekatına sözde misilleme yapmak ve suikast düzenlemek için Türkiye'ye gönderilen terör örgütü DEAŞ üyesi 3 kişi ve bu kişilere finansal destek sağlayan bir kişi Şanlıurfa'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fırat Kalkanı Harekatına misilleme yapmak amacıyla 3 kişinin Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçtiğini belirledi. Zanlıları takibe alan ekipler, kaldıkları otele operasyon düzenledi. Operasyonda Suriye uyruklu Muhammed A., Ahmed A. ve Abdullah A.'yı gözaltına alınırken otel odalarında yapılan aramada ise 2 silah, 4 cep telefonu, 6 telefon sim kartı, 3 hafıza kartı, diz üstü bilgisayar, flash bellek, 8 bin 426 dolar, 8 bin 300 lira ve 4 bin 610 avro ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Ayrıca zanlılara mali destek sağladığı iddia edilen A.A. da polis tarafından gözaltına alındı.

EYLEM İÇİN GELMİŞLER

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ahmed A. ve Muhammed A.'nın emniyetteki ifadelerinde Türkiye'ye terör örgütü DEAŞ tarafından gönderildiklerini, örgüt adına Fırat Kalkanı Harekatına misilleme olarak eylemde bulunacaklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

13 Ara 2016 - 16:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.