Sümeyye Erdoğan'a iftiraya tepki yağıyor

CHP'li Mahmut Tanal'ın sosyal medyada Sümeyye Erdoğan hakkında iftira dolu paylaşım tepki çekti.

today.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a Lazika İslam Emirliği tarafından evlilik teklifi yapıldığı iftirasını yayan CHP'li Tanal ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'a tepki yağıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tarafından ortaya atılan ve tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sosyal medyada desteklenen Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan iddia çeşitli kadın derneklerince yapılan açıklamalarla da kınandı.

TODAY'S ZAMAN'DAN İFTİRA KAMPANYASINA DESTEK

Gülen cemaatinin İngilizce yayın yapan Today’s Zaman gazetesi de haberi vererek kampanyaya destek verdi.

YAYIN YÖNETMENİ HAKARETTEN HÜKÜMLÜ

Sosyal medyadan yaptığı provokatif paylaşımlarla dikkat çeken Today’s Zaman yayın yönetmeni Bülent Keneş de geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten hüküm giymiş, tazminata mahkum edilmişti.

AHLAKSIZ SALDIRI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Lazika İslam Emirliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiayı çirkin ve ahlaksız bir saldırı olarak niteledi.

İslam, twitterdan yayımladığı mesajında "Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Herkesi kadın haklarına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

İFFETSİZLİK VE NEFRET SUÇU

Sümeyye Erdoğan'ın yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından yapılan açıklamada, "Bu akıl ve izan yoksunu kişilerin ve bu tür haberlerin nezdimizdeki karşılığı; ahlaksızlık, acizlik, zayıflık, iffetsizlik ve nefret suçudur" denildi.

Açıklamada ayrıca bu iddia ortaya atanlar hakkında hakkında her türlü yasal işleme başvurulacağı belirtildi.

KADEM Başkanı E. Sare Aydın Ylımaz da yayımladığı twitter mesajında, "Sümeyye Hanıma yapılan saldırı şiddetin bir türüdür. Bu itibarsızlaştırma çalışmasına tüm kurum ve kuruluşlar tepki göstermelidir" dedi.

26 Ağu 2015 - 11:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.