Suriye sınırı için yeni önlem! Akıllı Kuleler geliyor

Suriye sınırı için önemli bir karar alındı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda sınırda her 300 metrede bir akıllı askeri kule yapılacak. Bu kuleler sayesinde sınırda kuş uçmaycak.

Suriye sınırı için yeni önlem! Akıllı Kuleler geliyor
Haber albümü için resme tıklayın

Akıllı kuleler, sınır hattına 300 metre yaklaşan şüphelileri önce 3 dilde uyaracak, ardından silahlar devreye girecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Kilis sınırda duvar çalışmaları neredeyse son aşamaya gelindi.

300 METREDE BİR ASKERİ KULE

Şu ana kadar yaklaşık 20 kilometre sınır hattı duvarla kapatılırken üzerlerine 1 metre jiletli tel çekilmesine bir yandan devam ediliyor. Duvarların tamamlandığı bölgelere 300 metrede bir askeri kulelerin inşasına da başlandı.

ASELSAN GELİŞTİRECEK

Kuleler bittikten sonra ASELSAN tarafından geliştirilen makineli silahlar, termal kamera ve anons sistemi konulacak. Sınır hattına 300 metre yaklaşan şüpheli şahıslar Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde anonslar yapılarak hedeften uzaklaştırılacak.

2 DAKİKADA SİSTEM DEVREYE GİRECEK

Şahıslar, 2 dakika içinde çıkılmadığı takdirde ise ateş edilecek bir sistem devreye girecek.

05 Nis 2016 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.